25. mai 2009

Rabarberi-vaarikavaht

/Prindi retsept/

Minu isa on tohutu hea mannavahu valmistaja. Väiksena olin küll pigem toidunokkija ning suur valija, kuid manna vahtu võisin üksinda terve suure kausitäie ära süüa. Antud magustoit ongi tegelikult mannavaht, kuid seda pisikeste lisadega rabarbri ja vaarika näol. Tervet suurt kausitäit ma seda nüüd nahka ei pistnud, kuid üsnagi piraka portsjoni võtsin küll. Tegemist on maitselt lihtsa magustoiduga, kus väikesteks üllatajateks on rabarber ja vaarikas. Suhkru koguse kirjutasin retsepti valimis vahemikuna (150-200g), sest rabarberitoitudel ei saa suhkrukogust kunagi täpselt öelda - mõned eelistavad magusamat, mõned aga hapukamat, et rabarberite tõelist maitset nautida.


kuuele

1 l vett
300 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
2 dl mannat
150-200g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl vaarikamoosi (võib panna ka muud meelepärast moosi)

Lase vesi koos rabarberitükkidega keema. Sõrista sisse manna, ise pidevalt segades. Hauta ~10 minutit. Maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga, lisa moos. Jahuta ning seejärel vahusta mikseriga kohevaks. Serveeri piima (nii nagu vanasti) või vahukoorega.

3 kommentaari :

  1. Nämm!!!
    Mul ei lähe iial meelest, kuidas ma lapsena vanaema pool öe ja täditütrega kolme peale pajuokstest vispliga mannavahtu vahule löime. No küll oli töö, aga tulemus oli seda väärt!
    Sinu retsepti proovin ka ära! Moosiga??? Väga huvitav!

    VastaKustuta
  2. Pajuokstest vispli ideed kuulen esimest korda, aga päris nutikas. Mannavahuga on jah see tore lugu, et enamasti seostub see kõikidele toredate lapsepõlvemälestustega.

    VastaKustuta
  3. Tegin täna mannavahtu, moosi asemel panin sügavkülmast musti sõstraid, sai väga hea.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails