17. aprill 2009

Kiire oasalat

Üldjuhul on nii, et kui midagi maitsvat kuskil väljas söön, siis kindlasti katsetan ja proovi nseda kohe ka kodus järele. Nii sündisid näiteks minu mehe lemmikud – suupistepulgakesed. Samamoodi sai ka see salat minu retseptivaramusse. Maitsesin sellist salatit ühe hotelli hommikusöögilauas. See maitses nii lihtsalt, kuid samas väga maitsvalt.


1,5 kl kuivatatud põldube (kasutasin mõõtmiseks 200ml klaasi)
12 kartulit
3 muna
3 dl riivitud juustu
majoneesi
soola

Leota ube üleöö vees. Seejärel keeda vees pehmeks. Keemise lõpu poole lisa sool (tänu soola lisamisele lõpu poole keevad kestad ilusti pehmeks). Keeda ka kartulid ja munad. Seejärel sega omavahel keedetud põldoad, kuubikuteks lõigatud kartulid, peeneks hakitud munad, riivjuust. Lisa majonees, sega. Maitsesta soolaga.

6 kommentaari :

  1. Tundub lihtne ja hea,peaks proovima!

    VastaKustuta
  2. Uba, ükskõik millisel kujul on hea ja toitev! olen katsetanud igasuguseid variante.Põlduba siiski mitte,näeb hea välja küll ja kindlasti väga maitsev!:)

    VastaKustuta
  3. Täiesti nõustun, uba on üks väärt toiduaine köögis:)

    VastaKustuta
  4. mitu oaretsepti juba sinu varamust on silma jäänud, aga igakord jääb asi selle taha et "leota üleöö" - ma reeglina selline, kohe on isu siis kohe pean ka saama tüdrik - kas tohib ka konservubadega asendada? :)

    VastaKustuta
  5. Need konservoad pole kindlasti nii maitserikkad, kui värskelt keedetud. Seetõttu soovitaksin siiski ise leotada. Kui kannatust vähe, siis piisab ka paarist tunnist leotamisest.

    Kui aga kohe-kohe soov on seda salatit teha, siis eks konservubadega ajab ka asja ära;)

    VastaKustuta
  6. keedan ube omas mahlas - leotan üleöö ja sedasi keevad üsna ruttu!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails