24. märts 2009

Õhulised juustuküpsised

/Prindi retsept/

Tõeliselt lihtsad ning õhulisusest pakatavad juustuküpsised. Neid küpsiseid olen ma küpsetanud vist juba sada korda küll – esiteks juba sellepärast, et nende valmistamise aeg on tõeliselt lühike, eelduseks on vaid see, et sul peab sügavkülmas natuke lehttaigent leiduma ja külmkapis killuke juustu. PS! koos suupistepulgakestega on need minu mehe lemmikud õhtuseks näksimiseks.

Mõningad näpunäited ka - küpsiste valmistamisel soovitan kasutada peenemalt riivitud juustu, kuna suurema riiviga riivitud juust on lehtaignale liiga raske ning lõpptulemusena vajub küpsis lössi ning selle õhulisus kaob ära. Samuti ei soovita taignast välja lõigata väga peenikesi taigna ribasid, kuna ahjus küpsedes kerkivad küpsised päris korralikult ning seetõttu võivad liialt peenikesed küpsised lihtsalt ahjus pikali vajuda.


Antud kogusest saab päris suure kuhja küpsiseid

500 g lehttaigent
tavalist eesti juustu, peenelt riivituna
parmesani juustu, peenelt riivituna


Rulli lehttaigen jahusel laual õhemaks piklikuks taignalapiks. Puista üle tavalise juustu ja parmesaniga. (Soovi korral võid kasutada veel lisaks sinihallitusjuustu). Seejärel lõika noaga taigen pikliku kujuga ristkülikuteks (vt alumist pilti). Aseta ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures seni, kuni küpsised on saanud kuldkollase jume.



9 kommentaari :

  1. Ma teen pea sama asja, kui mõni õllega istumine tulekul :).

    Ma segan riivitud juustu sisse umbes teelusikatäie paprikapulbrit ka, annab natuke mahedat teravust.

    VastaKustuta
  2. Ma olen vahel lisanud isegi kuivatatud tšillit jahvatatuna, aga siis pean ma kogu selle kausi ise tühjaks sööma, kuna mees teravust ei armasta:)

    VastaKustuta
  3. Teen ka selliseid küpsiseid kuid enne juustu määrin veel ketsupiga ja panen ohtralt pitsamaitseainet siis parmesani ja tavalist juustu.

    VastaKustuta
  4. Oi, need sellised maitsvad pidupäeva küpsised:)

    VastaKustuta
  5. Teen sellel nädalavahetusel juba teist korda neid küpsiseid.üks plaaditäis on praegu ahjus:) pooltele küpsistele lisasin juustu alla sinki. :)
    väga maitsvad ja lihtsad küpsised!

    VastaKustuta
  6. Kas neid pealt munaga ei määrita?

    VastaKustuta
  7. Kilo juustu kaalub ikka 1 kg, ükskõik kui peeneks seda riivida

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea teada, ma siiani arvasin et riivjuustuvaheline õhk ikka lisab massi...

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails