22. märts 2009

Oakotletid

Järgnevalt ühed tõeliselt head kotletid – oakotletid. Retsept on mul olemas juba iidamast-aadamast ning selle valmistamine on juba pähe kulunud. Neid kotlette on lihtne valmistada ning tunduvalt maitsvamad, kui tavalised hakklihakotletid. Sobivad ka ideaalselt külmutamiseks. Lisaks vaata ka nami-nami märtsikuu kooskokkamist, milleks on siis oa- ja hernetoidud.


ca 15 kotletti

250 g põlduba
0,5 sibulat
250 g hakkliha
1 muna
2 sl jahu
3 sl keeva vett
0,5 puljongikuubik
soola, suhkrut


Leota ubasid vees vähemalt paar tundi kuni üleöö ning seejärel keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Oad ja hakitud sibul püreestada mikseriga peeneks. Sega hakklihaga. Lisa munad, jahu ning 3 sl keevas vees lahustatud puljongikuubik. Sega taigen ühtlaseks, maitsesta soola ja suhkruga. Vormi kotletid ja prae pannil kuldseks.

4 kommentaari :

  1. TEREKEST,kylastan tihti sinu lehekylgi ja sel korral hakkas silma Oa kotletti retsept. Mis värvi ube kasutasid, neid nii palju .

    VastaKustuta
  2. Tere-tere:) Kasutan nende kotlettide tegemisel põldube, need sellised hele hallikas-pruunika värvusega.

    VastaKustuta
  3. Jeerum kui toredad ja maitsvad! Mul olid punased aedoad - sobis hästi. Tütar, kes muidu herneidubeläätsi ei armasta sõi ja uuris, millest need tehtud on ja kui kuulis, et sööb oakotlette, siis vaid mühatas :D

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails