11. veebruar 2009

Juurvilja rösti ehk inglaslikult - Bubble and Squeak

/Prindi retsept/

See retsept jäi mulle silma Jamie Oliveri kokasaatest Oliver’s twist kus ta tutvustas seda rooga, kui kuulsat inglaste rooga. Tegelikult on umbes-täpselt sama retsepti tehtud ka Jamie at Home kokasaates. Ei oskagi nüüd öelda, kas Eesti telekanalilt on see osa juba eetris olnud?!?! Igastahes..... Wikipedia ütleb selle roa kohta, et see on traditsiooniline inglaste toit, mis on tehtud eelmise päeva toidu ülejääkidest. Bubble and squeak koosneb siis juurviljadeks, milleks võivad olla kartul, kapsas, porgand, herned vms. Kusjuures kartul peab sellest toidust koosnema ca 60%. Serveeritakse lihatoitude kõrvale.

Keedetud juurvilja ülejääke polnud. Nii sai lihtsalt kodus leiduvad juurviljad veega potti pistetud ja ülipehmeks keedetud. Toit ise maitses hästi, tegu oleks kui tavapäraste kartulikotlettidega, kuid valmistusviis hulga lihtsam ja tulemus ka vähem rasvasem. Panen retsepti alljärgnevalt kirja, kuid kogustega saad mängida (arvestades oma panni suurusega), pea silmas vaid seda, et antud toit peab koosnema 60% kartulist.


600 g kartuleid
300 g porgandeid
100 g värsket kapsast
2 sl oliiviõli
2 tl võid
sibulahelbeid (võid kasutada ka praetud sibulat)
soola, pipart

Keeda juurviljad kergelt soolaga maitsestatud vees hästi pehmeks. Seejärel kuumuta praepannil oliiviõli ja või ning aseta pehmeks keedetud juurviljad pannile. Purusta juurviljad pannil olles pudrunuiaga püreeks, lisades vahepeal sibulahelbed ning maitse järgi soola-pipart. Silu purustatud juurviljade pind kenasti ühtlaseks ja lase küpseda keskmisel kuumusel ca 30 minutit, kontrollides vahepeal põhja. Kui põhi muutub kenasti kuldseks, pööra juurviljaroog ümber ja küpseta ka teiselt poolt seni kuni küpsetis on mõlemalt poolt kenasti kuldne ning krõbe. Serveeri lihatoiduga või söö iseseisva roana.

2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails