5. november 2008

Maksapasteet

Pasteedi tegu oli juba ammu minu pean-kindlasti-tegema nimekirjas ning nami-nami uus koos kokkamise teema oli heaks põhjuseks selle ettevõtmiseks. Olin kunagi ammu-ammu pasteeti teinud, nii et pidin vaid oma vana retsepti välja otsima, hakklihamasina laua külge monteerima ning pasteeditegu võis alata.
Ja milline on siis tulemus..... teate, siiani on mulle selgusetu, miks ma tihedamini pasteeti ei tee?!?! Selle valmistamine ei nõua ju väga suurt keerukust ning ajaliselt ei hõiva ka just väga palju aega. Lisaks on maitseelamus kordi parem, kui poepasteetide puhul. Minu lemmikuks poepasteetide hulgas on Selveri oma, kuid ei saa salata, et kodune pasteet on ikka see õige ja kõige kõigem. Peaks seda kindlasti jõululauale tegema (täitsa õudne juba jõulumõtted peas, kuid mis teha, jõulud ju nö homme käes)


500 g veisemaksa
200 g pekist läbikasvanud sealiha
1 sibul
1 porgand
3 loorberilehte
soola,pipart
120 g võid
veidi brändit
suhkrut, riivitud muskaatpähklit


Tükelda sealiha, pruunista pannil ning tõsta kõrvale. Tükelda maks (ca 4-5cm suurused tükid) ning pruunista samuti pannil õlis ümbertringi pruuniks. Lisa lihatükid ning nii palju keeva vett, et see parajalt liha ja maksa kataks. Lisa ka tükeldatud sibul, viilutatud porgand, loorberilehed ning hauta ca 1 tund, kuni kõik ained on pehmed. Poole hautamise pealt, maitsesta soola ja pipraga.

Pehmeks hautatud komponendid ajada 3 korda läbi hakklihamasina. Lisa segu hulka või, brändi ning vahusta saumikseriga. Maitsesta maitseainetega. (Vajadusel võid lisada paar supilusikatäit keeduleent vedelema konsistentsi saamiseks).

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails