21. november 2008

Ahjus küpsetatud sai röstitud paprika ja küüslauguga

No tõesti ei ole midagi paremat, kui just ahjust tulnud sai, mille krõbeda kooriku all peitub ilmatuma pehme sisu. Isetehtud sai on ikka hää. Kõige parem on asja juures see, et saad katsetada erinevate lisanditega. Nii on meil eriti populaarseks saanud näiteks ürdisaiad ja sinihallitusjuustukuklid. Ka seekordne hõrk röstitud paprika-küüslaugu sai on mainimist väärt......


0,5 paprikat
1 küüslauguküüs
25 g pärmi
3 tl suhkrut vedeldamiseks + 2 tl suhkrut
3 dl piima-vee segu
1 tl soola
0,5 tl broilerimaitseainet
2 spl hakitud rohelist sibulat
1 tl pestot
ca 8 dl jahu
2 spl õli

Pinnale:
muna (peale määrimiseks)
köömneid


Rösti paprikat ja küüslauguküünt ahjus ca 10-15 minutit. Seejärel võta paprikalt nahk maha ning haki paprika väikesteks tükikesteks. Suru röstitud küüslauguküüs läbi küüslaugupressi.

Pudenda pärm kruusi ja vedelda see umbes 3 tl suhkruga, sega kergelt. Kui pärm on vedeldunud, lisa see leigele piima-vee segule. Lisa ülejäänud suhkur, sool, broilerimaitseaine, roheline sibul, pesto, tükeldatud paprika ning purustatud küüslauk. Seejärel lisa jahu niipalju, et sõtkumisel käte küljest tainas lahti tuleb. Ära jahuga liialda, pigem pane jahu vähem kui rohkem. Kõige lõpuks lisa toasoe õli. Sõtku veel natuke. Seejärel raputa taigna pinnale kergelt jahu ning pane ca pooleks tunniks rätikuga kaetud kausiga sooja ja pimedasse kohta seisma.

Kerkinud taignast vormi kätega ringiline päts. Määri peale lahtiklopitud munaga ning raputa üle köömnetega. Küpseta saia 175 kraadises ahjus seni, kuni sai muutub pealt kuldpruuniks. Ahjust välja võttes pintselda sai kergelt veega üle ja jäta rätiku alla jahtuma.

Head Suurepärast Isu!


3 kommentaari :

  1. Kas sa oled ka sepikut küpsetanud või oskad niisama retsepti jagada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahjuks sellist konkreetset sepikuretsepti jagada mul ei ole. Küll aga soovitan siit blogist proovida juuretisesaia või siis soodaleiba:)

      Kustuta
    2. Aitäh, uurisin järgi. Selle soodaleiva retsept on väga sarnane sepikutele, mida olen leidnud (sinul on ürte ja maitseid rohkem juures). Tuleb ära proovida mingis variandis ;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails