30. oktoober 2008

Moonine banaanikeeks

/Prindi retsept/

Banaan, leib ja sai on tavaliselt need 3 toiduainet, mis kipuvad kappi seisma jääma ning millest on vaja välja mõelda üha uusi toite, kus nimetatud aineid kasutada saab. Seekord, nagu ka positituse pealkirjast lugeda võib, oli vaja ära kasutada banaanid. Kui tavaliselt olen keeksi teinud rosinakeeksi imemaitsva retsepti järgi, siis seekord sai retsept leitud nami-namist. Tegemist üsnagi mahlase küpsetisega, nii et vääriks isegi koogi nime;)


2 muna
150 g suhkrut
150 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 tl mooniseemneid
200 g kooritud ja purustatud banaani
1 dl piima

Klopi munad suhkruga õhuliseks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja mooniseemned. Sega piim banaanipüree sisse ning lisa vaheldumisi jahuseguga muna-suhkru vahu hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus umbes ca 40-50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. Lase valmis koogil vormis 10 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma.

20 kommentaari :

  1. Banaani ja mooniseemnete kooslus on minu jaoks täitsa uus. Aga tundub, et tasuks proovida?

    VastaKustuta
  2. Ütleme nii, et minu mees kes on toidu suhtes väga valiv, sõi seda isuga! Provi kindlasti!

    VastaKustuta
  3. Seda tahan mina saada :) Ma arvan, et mul on vist isegi üks pakk mooniseemneid kapis, huvitav, kas õnnestuks kedagi poodi banaanide järele saata...

    VastaKustuta
  4. loodame, et ikka suudad kellegi ära moosida:D

    VastaKustuta
  5. Mitu banaani umbes see 200g on?

    VastaKustuta
  6. oleneb banaani suurusest, kuid 2 keskmise suurusega banaani on täiesti sobiv.

    VastaKustuta
  7. Väga maitgsev, mahlane ja retsept on nüüd ka minu lemmikute kaustas. Aitäh.

    VastaKustuta
  8. nämm nämm, tõeliselt maitsev :)

    VastaKustuta
  9. See pilt ahvatles mind tükk aega juba, ja eile võtsin siis selle küpsetamise ette. Tulemus oli tõesti super, väga hea, ei jäänud kuiv ega midagi, ja banaan sobib tõesti hästi mooniseemnetega:)

    VastaKustuta
  10. Tore:) selle keeksi puhul võidolla kindel, et lõpptulemus kuiv ei ole...

    VastaKustuta
  11. Tundub maitsev. Läks just ahju nii et loodame mõnusat õhtu ampsu :D

    VastaKustuta
  12. Väga huvitava maitsega oli. Üllatav oli just see, et peale läks see kõigerohkem just meestele. Teinekord tean, teen igale maitsele midagi,siis on kindel et kõik saavad kõhu täis :D
    Jätka samas vaimus! ;)

    VastaKustuta
  13. Väga maitsev keeks. Kahjuks õnnestus see mul aint esimesel korral. Kahel korral on keeks ahjust väljavõtmisel kokku vajunud. Ei tea, mis viga.. temp sama, banaani kaaluga kaalunud.. Õnneks on mees ka kokkuvajunud plönnid nahka pistnud:)

    VastaKustuta
  14. Kui kokku vajub, siis võib põhjus olla selles, et taigen on liialt vedel. Lisa veidi rohkem jahu, loodetavasti siis lõpptulemus paraneb:)

    VastaKustuta
  15. Mul on kapis suur ports chia seemneid. Kas need sobiksid mooni asemel ja kui palju soovitad panna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka sobivad. Aga kui mooniseemned on rohkem maitsetekitajad, siis chia seemned toimivad ka taina nö sidusainena. Ma kasutan tihtipeale just paleo keekse/saiakesi tehes chia seemneid. Nad tekitavad pisut teistsugust tekstuuri ning ei jää hamba all niimoodi tunda, nagu mooniseemned. Chia seemneid soovitan lisada tainasse ca 2 supilusikatäit (mitte kuhjaga).

      Kustuta
    2. Näiteks siin lingil on üks paleokeeksi retsept, kus chia seemneid olen kasutanud: http://www.kokkama.ee/2016/05/paleo-puuviljakeeks.html

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails