7. oktoober 2008

Kiire kodujuustupirukas

Minu jaoks peab üks õige pirukas olemas mõnusalt juustune, parajalt paks ning isegi pärast kolme hiigelpirukatüki söömist tekitama tunde, et soovid ka järelejäänud pool pirukat hetkega nahka pista. Ühesõnaga sain üles kirjeldada selle piruka head omadused. I-le täpiks on veel selle piruka lihtne ja kiire valmistusviis, et tunni aja pärast külla tulevatele üllatuskülalistele, midagi maitsvat pakkuda.


100 g sulatatud võid
300 g kodujuustu
4 sl hapukoort
3 muna
6 sl jahu
soola
tilli
250 g riivitud juustu

Sega omavahel kõik ained peale riivitud juustu. Kõige viimasena, kui ained omavahel segatud lisa juurde ka riivitud juust (jäta natuke alles peale raputamiseks). Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (läbimõõduga 22-24 cm). Puista peale kõrvalepandud juust. Küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit ehk seni kuni pirukas on pealt kuldpruun.

18 kommentaari :

  1. Sattusin Sinu pirukale "Pisike ja pisut segi" blogist ja otsustasin järgi proovima. Mõnus mõnus juustukas! Kindlasti teen veel ja lihasööjatele pistan sinki ka sisse:)

    VastaKustuta
  2. see on üks minu lemmikküpsetisi. aga võid ja jahu panen enamasti poole vähem.

    VastaKustuta
  3. tõesti on maitsev küpsetis. Ja mis kõige parem - seda saab külalistele serveerida väikesteks tükikesteks lõigatud suupistetena!

    VastaKustuta
  4. Mina olen ka ka korduvalt seda juustupirukat teinud ja alati maitseb suurepäraselt ja eriti veel punase veini juurde mönusas seltskonnas!

    VastaKustuta
  5. Tegin sarnast asja väga vanast kokaraamatust leitud retsepti järgi... jube hea sai küll :)

    VastaKustuta
  6. ,,,ja kui köömned meeldivad, soovitan neid lisada...... lisavad maitsenüanssi

    VastaKustuta
  7. Meie ka seda pirukat juba mitu korda teinud. Väga hea. Ainult võid panen poole vähem ja panen veel pizza maitseainet ning lasen külmikus külmaks minna. :)Nämma!

    VastaKustuta
  8. Ehh, see Saskia Elisee on tegelt ikka Maia (Olli sõbra Andri elukaaslane);)

    VastaKustuta
  9. Maia:) - ise olen pirukasse tšillit lisanud, aga siis on kogu pirukas minu päralt, kuna Olavi teravust ei armasta. Ja kui Pärnu satute, tulge meile ka ikka kohvi-koogile!

    VastaKustuta
  10. Ka see pirukas järele proovitud! Oi kui hea oli, kadus vormist nagu niuhti!
    Kindlasti teen seda veel.

    VastaKustuta
  11. Teen seda pirukat ka ikka vahelduva eduga, tihedamini siis kui külalistele on vaja miskit pakkuda. Alati kiidetakse ja soovitakse retsepti:)

    VastaKustuta
  12. Varsti kohe hakkan seda pirukakest tegema.
    Kord sain imehäid muffineid kodujuustu ja paprikapulbriga. Plaanin sellegi koogi sisse ühe pisikese paprika ja natuke paprikapulbrit panna. Loodan, et tuleb maitsev :P

    VastaKustuta
  13. Tegin ka seda pirukat. :) Väga hea tuli, hästi kreemine ja juustune. Kodujuustu ei tundnud kahjuks üldse..

    Tegin omapoolseid täiendusi - lisasin veel 1/4 topsi tavalist Merevaiku ning kuna kogemata soolaga liialdasin, siis lisasin sellele vastukaaluks supilusika täie suhkrut - palju paremaks läks. ;)

    No ja kui siis ahju taimer piiksuma hakkas ja pirukat välja hakkasin võtma, siis tekkis selline "WOW" moment.. :D

    Aga võid panen teinekord poole vähem. Praegu oli isegi küpsedes selgelt näha, et võid oli liiga palju..

    VastaKustuta
  14. Selle pirukaga on üldse hea, et saab igasugu täisendusi ja muudatusi retseptile sisse viia. Kasutada lisaks veel sinki, kana, hakkliha, või siis lisada rohkelt maitserohelist ja sulatatud juustu:)

    VastaKustuta
  15. Millega seal jahu võiks asendada? Oluline on, et oleks gluteenivaba.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails