6. september 2008

Ploomi clafoutis

Käisin eile sõbrannaga turul ploome ostmas ning kui ta küsis, miks mul neid vaja on, siis vastasin, et teen clafoutist. Tal läksid silmad suureks ning palus et ma ikka eesti keeles räägiksin. Vastasin siis, et clafoutis on eestipäraselt ahjupannkook – nii ongi, et uhke prantsusepärane nimetus kõlab eestikeeles nii lihtsalt. Seda küpsetist ajendas mind tegema järjekordne nami-nami kokkame koos teema, kus seekord valmistatigi just seesuguseid küpsetisi.

Vaatasin erinevaid clafoutise retsepte, kuid lõpuks otsustasin oma retseptivihiku vahel oleva retsepti kasuks, kuna seal oli ühe ainena kirjas ka piimapulber (ehk siis rinnapiima asendaja), mida pole ma küpsetistes kunagi kasutanud. Küpsetis tuli mõnus ning just paras laupäevahommikuseks maiustamiseks. Serveerisin küpsetist tuhksuhkru ja hapukoorega.


neljale

500 g küpseid ploome
2 muna
6 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl piima
2 spl piimapulbrit
120 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit


Kuumuta 175 kraadini. Lõika ploomid pooleks ning eemalda ploomikivid. Seejärel aseta need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (kasutasin 22 cm läbimõõduga ümmargust koogivormi). Vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur mikseriga heledaks vahuks. Sega omavahel piim ja piimapulber ning lisa vahustamist jätkates munavahule. Seejärel sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning lisa see ettevaatlikult (pidevalt lusikaga segades), muna-jahu-piimasegule. Kalla taigen ploomidele ning küpseta 175 kraadi juures ca 35-45 minutit või seni, kuni küpsetis on pealt kuldpruun.

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails