15. september 2008

Šokolaadi Madeleine´d

/Prindi retsept/

Ma ei ole ikka veel Madeleine küpsiste vaimustusest üle saanud ning päris tihti võtan nende küpsiste valmistamise ette- need on ju lihtsalt ni head küpsised. Eile valmisid suus-sulavad šokolaadi Madeleine´d, mille valmistusviis ja komponendid on üsna sarnased originaalretsepti järgi valmistatud küpsistele.


2 muna
1 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
100 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl kakaopulbrit (Meie Mark)
115 g sulatatud ja jahutatud võid

Glasuur:
40 g tumedat šokolaadi
1 tl õli


Kuumuta ahi 190 kraadini. Vahusta korralikult mikseriga munad ja vaniljesuhkur. Lisa juurde suhkur ning mikserda veelkord korralikult paar minutit. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakao ning lisa veerand jahu-segust muna-suhkruvahtu, sega ettevaatlikult. Seejärel lisa segusse kogu jahu ning sulatatud ja jahutatud või. Sega kergelt.

Vala tainas ¾ ulatuses Madeleine vormi aukudesse ning küpseta 190 kraadi juures seni kuni küpsised on saanud kuldpruuni jume.

Glasuuri jaoks sulata šokolaad vesivannil. Sulanud šokolaadile lisa juurde õli, sega. Kasta küpsise otsad sulanud šokolaadi ning aseta alusele tahenema.

5 kommentaari :

  1. Kas neid vorme on meie poodidest ka saada?

    VastaKustuta
  2. Poodides ei ole ma neid näinud, kuid Tupperwarest on võimalik osta. Maksis vist ca 199.-

    VastaKustuta
  3. Kas neid küpsiseid saaks muffinivormides ka teha või lihtsalt nii, et tõstad lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsikesi?

    VastaKustuta
  4. Kui lihtsalt lusikaga küpsetuspaberile pätsikesed tõsta, siis ma kardan, et taigen valgub laiali. Muffinivormides aga peaks ikka saama.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails