24. september 2008

Hapukoorekattega ploomikook

/Prindi retsept/

Arvasin, et selle aasta ainsaks ploomiküpsetiseks jääb vaid clafoutis (ploome eraldi osta pole ju mõtet, kui õunaaed uputab), kuid eksisin. Käisin sel nädalavahetusel suvilas ning üllatus oli suur kui nägin ploomidest lausa uppuvat ploomipuud. Muidugi sai kõik puu otsast ilusti ämbrisse korjatud ning koju taritud. Nüüd siis tundubki, et teen ploomiküpsetisi kuni pensionieani. Esmalt siis tegin suvilaploomidest tõsiselt mahlast ja eriti maitsva kattega ploomikooki.


Põhi:
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
näpuotsatäis soola
175 g võid
1 muna

Vahele:
küpseid ploome

Kate:
2 dl hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut


Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur, vaniljesuhkur ja sool. Haki juurde võitükikesed ning sega. Kõige lõpuks lisa muna ning sega korralikult. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi) põhja ja äärtele. Pane taigen külmkappi katte valmistamise ajaks.

Katte valmistamiseks klopi omavahel segamini kõik katte ained. Aseta ploomid koogitaignale ning vala peale kate. Küpseta ahjus ca 30-40 minutit kuni kook on pealt kuldpruun. Jahuta toatemperatuurini enne sööma hakkamist.

2 kommentaari :

  1. Good evening from Leonidio. Greece. Nice to watch your blog.

    VastaKustuta
  2. Huvitavama maitse saab, kui katte sisse segada tavalise vaniljesuhkru asemel vaniljekastme pulbri 1 kotike. See teeb koogi veidi kuivemaks st ploomid ei märga kooki nii palju.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails