24. august 2008

Õuna-Šokolaadikook

/Prindi retsept/

Ei saa mina kuidagi üle ega ümber šokolaadikookidest. Kuna õunad valmivad, siis sai selle aasta teise õunakoogina (esimene oli Õuna-Tosca kook) valmistatud just seda kooki. Kook tuli parajalt mahlane ning ei vaja kõrvale mingisugust kastet. Kindlasti valmistan seda kooki see aasta veelgi!


100 g võid või margariini
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
4-5 õuna (oleneb õunte suurusest)
fariinsuhkrut


Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahu-kaneeli-küpsetuspulbrisegu. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja viiluta õunad ning sega taignasse.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga ümmargust vormi). Raputa koogile fariinsuhkrut. Küpseta 175 kraadisises ahjus 35-45 minutit.

10 kommentaari :

  1. väga põnev - ma polegi vist õunu ja šokolaadi varem ühes koogis saanud!?

    VastaKustuta
  2. tundub ahvatlev!
    ma sooviks teha seda kooki plaadikoogina, mis sa arvad kas koguste kahekordistamisest piisaks, kui kõrge see kook sul muidu tuli?

    VastaKustuta
  3. Marit- oleneb muidugi sellest kui suur plaat sul on, muidu tuli kook umbes sama kõrge, kui see õunakook

    VastaKustuta
  4. Pole kunagi varem kombinatsioonis õun ja šokolaad teinud. Nähes seda retsepti, tuli kohe isu proovida ja tõesti väga maitsev kook. Abikaasa küll arvas, et võiks natukene vähem šokolaadi olla, aga järgmisel päeval, kui kook oli täiesti jahtunud, tundus küll kõik OK.
    Anonüümne Anne

    VastaKustuta
  5. Mul on siin blogis veel üks taoline kook, šokolaadi asemel on aga kakao - soovitan kindlasti proovida: http://kokkama.blogspot.com/2010/01/justkui-sokolaadist-pakatav-mahlane.html

    VastaKustuta
  6. Keegi siin ees kirjutas, et mehe arvates oleks võinud vähem shokolaadi olla:) Igatahes ma tegin piimashokolaadiga ja ei jäänud üldse nn vänge, vaid pigem selline mõnus shokolaadine maitse. Seega kes väga magusat ei taha, võiksid piimashokolaadiga seda kooki proovida. Aga muidu väga väga mõnus kook ja lihtne teha ka.

    VastaKustuta
  7. Aga kuidas te ta ahjust välja võtate.Niisama järsku? Lasete natuke oodata? Natuke vormis jahtuda? Kuidas ta kõige paremas vormis lõpuks taldrikule saab? : ]

    VastaKustuta
  8. Kook ei jää pärast ahjus küpsemist vedel, seetõttu võib kohe soojalt süüa või siis jahtunult:)

    VastaKustuta
  9. Tegin täna seda sinu liivaküpsisemaigulist õunakooki, väga maitsev oli ! Algul küll kartsin, et tuleb mingi pudi aga väga nämma ja huvitav kook oli ! Sõime vanaemaga kahepeale kolmveerand kooki ära korraga, pärast vanaema ütles, et see hooaeg on neid õunaretsepte nii palju tehtud ja söödud, et tahaks midagi muud nüüd nagu. Olingi otsustanud, siis järgmine kord miskit hoopis muud teha, et õunadega nüüd aitab, kuni seda retsepti sul siin nägin. Teen siiski väikse erandi veel- see hooaeg läheb õuna-šokolaadikook KINDLASTI veel proovimisele. Siiski see on ju ka TEISTSUGUNE, kui need tavalised õunaretseptid !? ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei teagi nüüd öelda, kui teistsugune kook see on. Kasutan seda koogiretsepti tihti näiteks tortide tegemisel või siis, kui kiirelt miskit külalistele vaja pakkuda. Ise olen juba šokolaadi-õunakooslusega harjunud, seetõttu pean seda kooki lihtsaks õunakoogiks:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails