16. juuli 2008

Okroška ehk suvine külm supp

Täna sain uskumatu maitseelamuse tunnistajaks. Kuna on suvi ja kodumaised aedviljad kättesaadavad, siis oleks lausa kahetsusväärne suvel külma supi tegemata jätmine. Olen vaadanud mitmeid okroška retsepte, mõeldes, et peaks ka proovima Selle supi valmistamise idee sain Anni Arro kokaraamatust Sepamaa talu köök. No nii head suppi pole ammu saanud. Supile oli krooniks isetehtud maitseõli kasutamine.


5-6 portsjonit

1 liiter keefiri
100 g kurki
1 tomat
3 hapukurki
(kõige paremad oleks ise tehtud kurgid)
4 redist
4-5 keedetud kartulit
4 keedetud muna
küüslaugupipart
(küüslaugupipra puudumisel võid lisaks piprale lisada ühe purustatud küüslauguküüne)
(maitsestatud)oliiviõli
soola
suhkrut
tilli
peterselli
rohelist sibulat


Koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks. Tükelda tomat, hapukurk, redis, kartulid ja munad ning pane kõik suurde kaussi. Maitsesta küüslaugupipra (selle puudumisel lisa purustatud küüslauguküüs), soola ja suhkruga. Vala seejärel segu kergelt üle oliiviõliga. Sega ja pane külma ca 20minutiks maitsestuma. Seejärel lisa till, petersell ja roheline sibul. Lisa hulka ka keefir ning sega kogu supp läbi. Vajadusel võid veel maitsestada soola või suhkruga. Kaunista ja serveeri külmalt.

3 kommentaari :

  1. Tore, et Sa külmsupi lainel oled :)

    VastaKustuta
  2. Huvitav, et see retsept siin Keefiriga on, ja täiesti ilma keedetud punase peedita....
    Mina olen kokku puutunud vaid kaljapõhise retseptiga.....

    VastaKustuta
  3. Tegelikult mul keedetud peediga variant ka blogis täiesti olemas:)
    Kaljaga ise teinud ei ole, kuna see jook ei ole lihtsalt miskipärast minu maitse.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails