27. juuli 2008

Kukeseenekaste

/Prindi retsept/

Mõtlesin, et tervitaks ka ise seenehooaja algust ühe õige kukeseenekastmega. Mõeldud-tehtud läksin turule ning ostsin sealt mõnusalt kuldseid kukeseeni, värskeid kartuleid, kimp rohelist sibulat ja tilli ning lõunaks oligi eelnevatest komponentidest maitsev toit valmis. Aluseks võtsin nami-nami retsepti.


neljale

2 väiksemat hakitud sibulat
250 g kukeseeni
soola
pipart
1 spl jahu
ca 4 dl piima
2 spl hapukoort (soovi korral)
Hauta sibul pannil õlis pehmeks. Seejärel lisa lisa puhastatud seened. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta segades paar minutit, seejärel lisa jahu ning sega korralikult.Lisa piim ning kuumuta segades kaste ühtlaseks. Vahetult pärast pliidilt võtmist, kui soovid, sega kastmesse hapukoor (see teeb kastme maitse mõnusalt pehmeks). Serveeri maitserohelise ja keedetud varajaste kartulitega.

9 kommentaari :

  1. Tänud. Tuli esimese korra kohta päris hea välja.
    Madis

    VastaKustuta
  2. Naine lakkus pärast panni ka puhtaks. Järelikult tuli hea, aitäh.

    VastaKustuta
  3. tegin ka täna kukeseenekastet, nämma tõesti :) aitäh kõiki nende retseptide eest ja muide praegu võtsin ka just välja martsipani maasikakoogi :D

    VastaKustuta
  4. Otsisin netist kukeseenekastme retsepti, mitte selleks et ei oska teha aga no oleks hea enne silm üle lasta. Ja tegin siinoleva retsepti järgi, lisasin vaid veel eilseid grillribilihatükke ka. Tõesti hea! Aga... avastasin uue maitsenüansi- kogemata kallasin jahu asemel sutsaka suhkrut kastmesse :D. Nii, et selline natuke pikantne kaste tuli, mis hoolimata ebaharilikust maitsest ära söödi. :)

    VastaKustuta
  5. Maitseelamusele aitab kaasa ka see, kui panna kastme sisse 2 loorberilehte ;)Toob esile kukeseene maitse.

    VastaKustuta
  6. Aitäh nipi eest. Kindlasti proovin järgmine kord järele!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails