25. juuli 2008

Gazpacho

See on juba selle suve teine külmsupp, mida teen. Esimene oli siis minu poolt palju kiitust saanud Okroška. Nüüd siis tegin Gazpachot ehk teise nimega: Kõik tomatisõbrad ritta! Ammu oli plaanis teha seda külmsuppi, valmisvaadatud oli ka retsept, mille järgi suppi teen, kuid millegipärast jäi selle tegemine alati tahaplaanile. Nüüd, kui nami-nami kooskokkamise uueks teemaks on Suvised külmsupid, oli kohe põhjus Gazpacho proovimiseks! Muidugi pidin täna tegema kaks lõunasööki – endale ja mehele, sest mu teine pool lihtsalt keeldub kategooriliselt külmi suppe söömast. Retsept on võetud pisikeste kohandamistega Pereköögi kokaraamatust. Maitselt oli supp mõnus, kuid oleks pidanud ka midagi teravat supile lisama. Siiski jääks minu esimeseks valikuks vist ikkagi Okroška, mille järele olen lausa hull:)


neljale

2 viilu saia
5 dl tomatimahla
500 g küpseid tomateid (või 400 g konservtomateid)
2 paprikat
pool pikka kurki
2 küüslauguküünt
2 tl soola
2 tl suhkrut
pipart
2 spl oliiviõli
(tabascot, kui soovid teravamat maitset)
Vala saiaviiludele natuke tomatimahla. Kui kasutad värskeid tomateid, lõika neile noaga rist peale ja kasta natukeseks ajaks keevasse vette, seejärel tõmba koor maha. Tükelda paprikad, kurk ja kooritud tomatid. Purusta saumikseriga köögiviljad koos saia ja ülejäänud tomatimahlaga. Maitsesta supp purustatud küüslaugu, soola, pipra, suhkru ja soovi korral tabascoga. Kõige lõpuks sega hulka õli. Serveeri külmalt. Kui kasutad konservtomateid lisa tomatimahla 1 dl vähem.

5 kommentaari :

  1. Mul on homme plaanis gazpachot teha. Ääretult mõnus suvine amps :)
    Aitäh osalemise eest!!

    VastaKustuta
  2. tervitus, sattusin sinu blogi lugema täiesti juhuslikult - väga armas blogi ja kulub siin kodust kaugel eestimaise maitse alleshoidmiseks kenasti marjaks ära! Kuna elan Hispaanias, siis siia väikeseks kommentaariks, et Gazpacho retseptile peaksid ikka ka sutsuke veiniäädikat lisama:)

    VastaKustuta
  3. anonüümne: aitäh tähelepaneku eest:) ka algses retseptis oli veiniäädikas sees, kuid kohe mitte ei ole meeltmööda see veiniäädikas. Nii saigi ilma selleta retsepti katsetatud.

    VastaKustuta
  4. Veiniäädikat mitte mingil juhul. Kui äädikas, siis 15 aastane balsamico, ei muu, ja sedagi pisar või paar, mitte rohkem. Väga head retseptid ja ideed siin Kokkama blogis. Ikka parimat!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails