19. juuli 2008

Banaanipannkoogid

Leidsin ühest eestikeelsest toidublogist suurepärase mõtte, kuidas eriti tumedaks läinud banaane ära kasutada. Nende pannkookide valmistamisel on lausa kohustuslik kasutada ära kõige-kõige lödimad banaanid. Muutsin retseptis küll paar asja, kuid lõpptulemus oli ikkagi kadestavalt hea - pannkoogid tulid hästi õhulised.


2 tumedaks läinud pehmet banaani
2 muna
2 spl jahu
75 g hapukoort
3 tl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis kardemoni

Vajuta banaanid kahvliga katki. Kui tahad veidi paksemaid pannkooke, siis purusta vähem ning kui õhemaid, siis rohkem. Lisa munad, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur, sega. Seejärel lisa jahu ning sega veelkord korralikult. Prae pannil pisikesed pannkoogid.

2 kommentaari :

  1. Kuna mul olid jäänud seisma mõned banaanid, mis olid juba päris pruuniks muutunud, proovisin neid pannkooke teha. Koogid tulid küll maitsvad ja mõnusa banaani maitsega, aga küpsetamisel olid nad liiga vedelad ja lötsid, nii et raske oli neid pannil ümber pöörata. Kas 2 spl jahu liiga vähe ei ole? Igatahes panin siiski natuke jahu tainale juurde.

    VastaKustuta
  2. eks see pannkoogitegu selline tunde järgi tegemine ole. Siin retseptis oleneb see ka suuresti sellest, missuguse suurusega on banaanid ning kui lötsid nad on:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails