28. oktoober 2007

Lõhepasta kreekapähklite ja parmesaniga

/Prindi retsept/

Kapis oli üle natuke lõhet ja kuna pole ammu pastat teinud, siis tundus olema igati sobiv variant lõhepasta. Minu elukaaslasega on nii, et talle ei meeldi kui soolase toidu sees on magusaid asju, nagu näiteks ananass, ploom, erinevad pähklid vms. Kuna toidu tegema hakkamisel leidsin kapist kreekapähkleid, siis oli väikene kiusatus neid pastas ära kasutada. Järsku ei pane ta tähele:) Toidu valmistamisel tahtsin teha ainult ühe portsjoni, lõpuks aga piisas antud kogustega tehtud toidust täielikult kahele. Koor, lõhe, juust ja teised komponendid täidavad kõhtu ju imekiirusel. Toidu tegemisel koorele lisatud riivjuust teeb toidu mõnusalt juustuselt kreemjaks ja lõpptulemuseks on lõunatoiduks üks hea nauding maitsvat lõhepastat. Ahjaa kreekapähklitega ma oma elukaaslast ära suuta ei petnud, kuid sain selle eest vaid kiidusõnu. Nii, et järgmine kord teen siis äkki kuivatatud virsikutäidisega kana:D


kahele

100 g pikki makarone
veerand sibulat
pool küüslauguküünt
1 spl õli
3-4 kreekapähklit
150 ml kohvikoort 10%
70 g soolalõhet
40 g riivjuustu
musta pipart
meresoola
parmesani
basiilikut

Serveerimiseks grillitud leiva kolmnurke:
2 kandilist leivaviilu
1 küüslauguküüs
võid
tilli


Keeda makaronid soolases vees poolpehmeks. Pärast keetmist loputa korralikult külma vee all.

Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta need wok-pannil õli sees klaasjaks. Seejärel lisa hakitud kreekapähklid, sega sibula ja küüslauguga ning vala hulka kohvikoor. Sega ühtlaseks ning keeda paar minutit. Lisa riivitud juust (sega) ning tükeldatud lõhe, maitsesta pipra ja soolaga (pane soola vähem, kuna kasutad niigi soolalõhet). Kuumuta seni kuni lõhe pole enam toores. Lõpuks lisa ka nõrutatud makaronid. Sega korralikult. Aseta pasta taldrikule, puista üle parnesaniga ja raputa peale hakitud basiilikut.

Leivakolmnurkade valmistamisel, lõika leivaviiludel ära tumedad ääred. Lõika mõlemad viilud diagonaalselt pooleks, et moodustuksid kolmnurgad. Määri leibasid mõlemalt poolt küüslauguküünega. Seejärel määri mõlemale küljele kergelt võid ja raputa peale hakitud tilli. Grilli ahjus kuni leib muutub krõbedaks. Kui ahjul grillfunktsioon puudub võid leibasid küpsetada ka tavalises ahjus 200 kraadi juures krõbeda katte tekkimiseni.

3 kommentaari :

  1. oh, ma leian selle toidu tegemiseks kindlasti mingi hea ettekäände.
    soolalõhe? olemas!
    tundub sügisõhtuks ideaalne:)

    VastaKustuta
  2. Tere
    Vale teema all küll, aga mul mure, tahaksin teha kartuli-lõhevormi ja sinna vaja kuumsuitsulõhet, aga ma pole seda kuskilt leidnud ja ma dilemma ees, et kas ma võin sinna vormi mingit muud lõhet ka panna? Ja milline see kuusuitsulõhe üldse? Ja kust saab? :D

    Suured tänud
    Liina

    VastaKustuta
  3. Kuumsuitsulõhe on täiesti olemas Rimi poodides kalaletis. Loomulikult võid vormi aga panna ka muudmoodi töödeldud lõhet, Mina olen tavaliselt teinud nii, et kui eelmisest päevast jääb ahjulõhet järgi, siis kasutan selle lõhe ära vormis, ülimalt maitsev! Võid teha ka nii, et toore lõhe kuumutad kergelt panni läbi natukese soola, pipra ja siis peidad selle vormi spagettide või kartulite vahele:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails