5. oktoober 2007

Kiievi kotlett juustuga

/Prindi retsept/

Vahest on hea kiievi kotletti süüa, kuna olen suur juustu fänn, siis mõtlesin, et või asemel või kiievi kotleti täita hoopis juustu täidisega. Ja peab tunnistama - olin lõpptulemusega tõeliselt rahul. Super on neid süüa kohe pärast valmimist, kui juust kiievi kotletti lahti lõigates õnusalt väla voolab. Igastahes neid teen kindlasti lähitulevikus veelgi. Muidugi, kui toitu tegema hakkasin, avastasin, et mu lihatampimishaamer on kuhugi jalutanud, ega siis midagi, tuli pudrunui appi võtta ja sellega tampima hakata. Pean tunnistama, et pudrunui tegi sama hea töö ära.


kahele

2 broilerifileed (~120 g)
Täidis:
50 g riivjuustu
1 spl toorjuustu (võib olla ka maitsestatud)
1 spl võid
1 purustatud küüslauguküüs
basiilik, sool, pipar



Paneerimiseks:
jahu
riivsaia
muna
broilerimaitseainet


Vasarda broilerifileed toidukile vahel õhukeseks. Valmista täidis, segades kõik täidiseained omavahel, maitsesta. Maitsesta kergelt ka tambitud broilerifileesid soola ja broilerimaitseainega. Pane pool täidisest ühele fileele ning keera kanafilee koos täidisega rulli, et küpsemisel juustu välja ei tuleks. Kinnita hambatikud kanafilee otstesse. Tee sama ka teise fileega.

Paneerimiseks löö muna vahule, vajadusel võid lisada ka tilk vett, et vaht saaks ühtlasem. Maitsesta broilerimaitseaine ja soolaga. Pane fileed kõigepealt jahu sisse, seejärel kasta muna segusse ning siis riivsaia.Selleks, et paneering muutuks tugevaks, aseta fileed ca 15 minutiks külmkappi.

Kuumuta õli pannil ja prae paneeringuga fileed ümberringi kuldpruuniks. Seejärel pane ahju ja küpseta 15 minutit 175 kraadi juures. Serveeri kartulirosettidega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails