24. oktoober 2007

Kana-klimbisupp

Lihtne ja hea supp. Kunagi kui väike olin ja ema klimbisuppi tegi (tema tegi muidugi klimpe hästi keerulise retsepti järgi, mille valmistamisele kulus jube palju aega) eemaldasin ma kõige esimesena supist klimbid ja sõin need vaikselt ära. Teistele perekonnaliikmetele jäi nagu alati kana-klimbisupp ilma klimpideta:).


4 portsjonit

~1,5 l vett
1 keskmise suurusega kanakoib
2 pipratera
2 lehte supimaitseainet (leeskputk)
0,5-1 kanapuljongikuubik
1 suurem porgand
3-4 kartulit

Klimbid:
2 spl võid
2 spl jahu
0.5 klaasi supileeme
1 muna
Keeda puljong, selleks pane kanakoib vette keema, lisa maitseained (pipar, supimaitseaine ja puljogikuubik). Keeda seni kuni kana valmis. Vahepeal võid valmistada klimbitaigna. Sulata pannil või, lisa jahu ning sega pliidil kuumutades korralikult. Seejärel lisa 0,5 klaasi puljongit, mida hetkel valmistad. Sega veelkord ning lõpuks klopi sisse muna. Kui taigen jääb liiga vedel võid lisada veel veidi jahu.
Vahepeal võid tükeldada ka porgandid ja kartulid ning panna jahedasse vette ligunema. Kui kana on valmis siis võta kana puljongist välja, tükelda kana väikesteks tükkideks.

Vala puljong läbi sõela teise potti. Seejärel pane puljong uuesti tulele. Lisa porgandid ja keeda kuni kergelt pehmed, seejärel lisa kartulid. Natukese aja pärast lisa supile kahe lusika abil klimbid. Keeda seni kuni klimbid tõusevad pinnale. Kõige lõpuks lisa tükeldatud kana.

9 kommentaari :

  1. Ma kohe tahaks seda suppi! Ema tegi lapsepõlves ja ma sõin alati klimbid sees ära. Miskipärast pole ma ise seda teinud.

    VastaKustuta
  2. minul oli väiksena sama asi - klimbid kadusid esimesena supipotist

    VastaKustuta
  3. Mina ei tea, mida ma valesti teen, kuid minul ei ole kahel korral kui proovinud olen, klimpidest midagi välja tulnud. Lagunevad/sulavad lihtsalt ühtlaselt ära ja supi leem saab lihtsalt selliseks häguseks. Esimene kord tegin täpselt sinu õpetuse järgi, teine kord panin hulga rohkem jahu... Missugune sul see klimbitainas välja näeb? On ta selline ühtlane mass, millest siis lusikaga võtad? Minul jääb selline paks, tükiline mass...

    VastaKustuta
  4. Oi kui kahju:(

    Minul jääb klimbitaigen pigem paksem, kuid mitte tükiline. Segan pidevalt taigent, et tükke ei tekiks. Aga äkki lased sa neil klimpidel liiga kaua keeda? Mina asetan kahe lusika abil klimbid vette, lasen natuke supil podiseda (vahepeal viskan sisse kana tükid) ning siis tõstan supi kohe pliidilt ära.

    VastaKustuta
  5. NIi, tegin eile spetsiaalselt kana-klimbisuppi, et siis paremini kommenteerida:)

    Tegin nii nagu retseptis öeldud, (retsepti lisasin 2 sl kuhjaga jahu) Kui jahu lisasin, kuumutasin veidi, et mass paksemaks läheb, ja siis lisasin puljongi ja kõige lõpuks muna (ise ikka pidevalt segades. Asetasin lusika abil supi sisse ning kohe kui klimbid pinnale tulid võtsin pliidilt. Supp jäi selge ja jahususest polnud märkigi. Taigen tuli umbes keskmine õunakoogitaina paksesega.

    Loodetavasti on abi:)

    VastaKustuta
  6. Tegin esimest korda elus klimpe sinu retsepti järgi ja tulid väga mõnusad. Nii, et tulevad peagi kordamisele:)

    VastaKustuta
  7. Nii tore, kui eelnevalt on siin kommentaar, ku anonüümne kirjutas, et tal ei tulnud välja, olin tiba mures, et kas retsept on halvasti välja kirjutatud, sest minul tulevad nii head klimbid.

    VastaKustuta
  8. Klimpide tegemisel esmalt pruunistage või, nimelt peab olema tegu õige võiga( 80 ja rohkem % ) margariinid ei maitse nii hästi.
    Teise asjana - ma ei lisa kanaliha supile, vaid lõikan selle keskmise suurusega tykkideks, koivad , tiivad rinnak jne. ja lasen mitte väga kuumal pannil võimalikult (nagu lahkus lubab ) rohke või sees pruunistuda. Liha võtab igaüks ise kahvli otsa ja laseb hea maitsta.
    Mulle endale meeldib kui lisada supile taldrikusse enne söömist hakitud hapukurki, just haput, sellist vanaema hapendatud.
    Kanal kes Tallegis aastaid munenud lasen potis vähemasti 3 tundi podiseda.
    Head isu
    PS: Sellisel moel tehtud klimpe ei jää kunagi üle...

    VastaKustuta
  9. Pika kommentaari järel: Jah, nii ongi, või peab olema ikka ehtne:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails