30. september 2007

Värskekapsa-hakklihahautis

/Prindi retsept/

Jällegist üks hea ja lollikindel toit hakklihast. Hakklihaga ongi see asi, et see peab alati külmkapis olema, sest sellest võimalik oma fantaasiat kasutades nii palju erinevaid toite teha. Kui mingit mõtet lõunasöögiks pole, saab ju alati hakkliha appi võtta.


2 mugulsibulat1 sl õli500 g seguhakkliha (veise-sea)5 dl puljongit
1 kg kapsast
purustatud musta pipart, soola

1. Haki sibulad ja hauta need paksupõhjalises kastrulis õlis läbipaistvaks.
2. Lisa hakkliha ja kuumuta segades, kuni liha punane värvus on kadunud
3. Vala juurde kuum puljong
4. Lisa tükeldatud või peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas ja maitseained ning hauta kaane all umbes 30 minutit või kuni kapsas on pehme. Jälgi pidevalt hautist ja lisa aurustunud vee asemele uut, et roog põhja ei kõrbeks. Maitsesta hautis lõplikult soola ja pipraga ning serveeri kuumade keedetud kartulitega.

Hüva nõu: Värske kapsas vajab vähem vedelikku ning võib ootamatult pudruks keeda, mistõttu seda peab pidevalt valvama. Talvekapsa puhul on vaja aeg-ajalt keeva vett lisada, et roog põhja ei kõrbeks.

2 kommentaari :

  1. Polegi seda lihtsat toitu varem teinud. Nüüd oli esimene kord ja tulemus oli väga nauditav. See on suurepärane, et sa, Ragne, ka need vanad head lihtsad retseptid siin üles paned ja puust ja punasega lahti seletad. Küllalt on inimesi, kes avastavad kokkamise võlud alles hilisemas eas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks tihtipeale need head lihtsad ja juba tuttavad road ongi kõige-kõige;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails