30. september 2007

Rosolje

4 keskmist keedetud kartulit
4 keedetud porgandit
2 keskmist keedetud peeti
2 salatisibulat
2-3 hapukurki
4 keedetud muna
4 tk heeringafileed
Kaste:
500 g hapukoort

220 g majoneesi

1. Koori juurviljad ja lõika kuubikuteks.
2. Lõika ka kurk, muna ning heeringa fileed tükkideks-kuubikuteks.
3. Sega ained ning maitsesta soola ja pipraga.
4. Sega kokku kastmeained. Vala segule ja sega kõik läbi. Kui soovid võid kaunista kõvaks keedetud ja hakitud munaga.
5. Enne serveerimist lase külmas seista.
Kui soovid valmistada kasukat, siis toimub valmistamine järgnevalt:
1. Keedetud kartul, porgand ja peet riivida keskmise riiviga.
2. Salatisibul, hapukurk ja munad hakkida.
3. Kui soovitakse tugevamat sibulamaitset, kasutada harilikku mugulsibulat.
4. Heeringas puhastada ja hakkida.
5. Soovitav on kasutada sirge serva ja lameda põhjaga klaasanumat.
6. Toiduained lao kihiti.
7. Põhja katab riivitud kartul, peale kiht heeringaid (et kasukas jääks mahlasem võib heeringa segada eelnevalt hakitud sibula ja majoneesi-koore kastmega), siis sibul, seejärel hapukurk, porgand ja peet.
8. Sellises järjekorras laduda anum kuni kolmveerandini, jättes ruumi hapukoorele ja majoneesile.
9. Koor ja majonees segada ja valada peale.
10. Enne kaste valamist oleks soovitav sibulad jätta pealmiseks kihiks.
11. Kui kaste on peale valatud, uuristada puust orgiga või vardaga õhuaugud, et kaste saaks sügavamale valguda.
12. Jätta külmkappi tõmbama 2-3 tunniks.
13. Soovi korral võib kaunistada maitserohelise ja munaga.
Hüva nõu: Salat jääb õhulisemaks, kui riivida otse kaussi.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails