6. august 2010

Mango Mousse

/Prindi retsept/

...ehk minumoodi lihtne mousse-maius. Kuidas tundub kohev õhuline suus-sulav magustoit mangose järelmekiga? Võin öelda, et hästi-hästi ning mis kõige parem selle tegemisele kulub täpselt üks filmivahel olev reklaamipaus.

kahele-kolmele

2 dl rõõska koort (35%)
2 dl mangopüreed (EastEnd)

1 munavalge


Vahusta koor kuni tekivad tugevad tipud. Sega lusikaga juurde mangopüree ning seejärel mikserda veel korra kõik ilusti ühtlaseks. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ning lisa ettevaatlikult vahukoore-mangomassi hulka. Serveeri.

2. august 2010

Pasta praetud salvei ja küüslauguga

/Prindi retsept/

Kuulsin just raadiost, et tulemas on uus kuumalaine?!? Kuidas nüüd niimoodi, eile oli nii palav ka kõige õhukesema riietusega, nii et ei taha ettekujutadagi, milline see uus kuumalaine välja peaks nägema. Igastahes soovitan seni, kui on veidike jahedam ehk siis kui kraadiklaas näitab vaid ca 26 soojakraadi, võtta ette üks lihtne pastaroa valmistamine. Kui Teil juhtub aias kasvama ilus hele-hallika leheline salvei, siis on hea. Vastasel juhul peab lihtsalt sammud naabriaeda seadma või siis turule minema. Lihtne pastategu väärib valmistamist, sest praetud, kergelt krõbedaid salveilehti ei pea kartma, sest tüüpilisest lehe-maitsest on asi kaugel. Ahjaa ja siis pastaroa valmistamise kuldreegel - Parmesan on kohustuslik. Seda ei ole kunagi üleliia, nii et südamerahuga võib seda külluses lisada.

300 g spagette
suur peotäis salveilehti

1-2 küüslauguküünt, purustatuna
suur peotäis aedtilli
parmesani, riivituna

oliiviõli
soola, pipart


Keeda spagette soolaga maitsestatud vees kuni need on peaaegu pehmed ehk siis al dente (soovitan keeta pakendil kirjas olevast ajast minuti võrra vähem). Jäta alles ca 0,5 kl pasta keeduvett (seda lisa lõppjärgus vajaduse korral, juhul kui pasta tundub kuiv).

Kuumuta sorts oliiviõli pannil, lisa salveilehed ning purustatud küüslauguküüs. Prae paar minutit ehk seni kuni lehed muutuvad krõbedaks. Lisa pannile valmiskeedetud spagetid, hakitud till ning parmesan. Kui pasta tundub kuiv ja kleepuv, lisa eelnevalt kõrvalepandud pastakeeduvett. Sega kergelt läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Riivi peale parmesani (võid jätta ka mõned praetud salveilehed kaunistuseks) ning serveeri kohe.


30. juuli 2010

Minu vanaema halvaakook

/Prindi retsept/

Olin nüüd jällegi natuke aega suvilas, kus tööd on rohkem kui küll. Üks päev käisin õhtul hilja mustikal, sest see oli ainuke aeg, kus sai õues normaalselt hingata, teisel päeval niitsin muru ja korrastasin oma lillepeenraid, tänu millele avastasin ka väga vihaste maaherilaste pesa, nii et aiaäärde, suvilas veedetud aja jooksul me rohkem sattuda ei tahtnud. Lisaks veel mitmeid suvilale omaseid tegevusi ja töid. Kohe kindlasti ei saa ma mainimata jätta oma kasvuhoones valmivaid viinamarju. Tundub, et ka see aasta tuleb üsnagi saagikas viinamarja-sügis, sest needsamad rohekad kobarad ripuvad kasvuoones üksteise võidu. Suvila tähendab muidugi külmkookide aega, see kuu on olnud kasutusel üllatavalt palju (vahest liigagi palju?) kasutusel halvaa. Seesama paharett, mida paratamatult kipud söögivalmistamisel üle maitsema. Kindel peab ju alati olema, et asi oleks värske. Jätkates külmakookide jada, siis minu ammuseks lemmikuks on halvaakook, mis ei olegi miskit uut geniaalset, kuid maitseb lihtsalt ja hästi. Jätkuvat päikest ja halvaakoogiseid elamusi!

175 g võid
1 pk (200g) halvaad

2 pk küpsist
1-2 sl hapukoort

Sulata või pliidil, lisa peeneks murendatud halvaa ning sega kiiresti läbi. Tõsta pott tulelt ning lisa juurde peeneks purustatud küpsised ja hapukoor (lisa niipalju, et mass ei jääks liiga mure, pärast muidu halb lahti lõigata). Aseta mass toidukilele ning vooli toidukile abil vorstiks. Pane jahedasse tahkuma ca 6 tunniks. Seejärel lõika viiludeks ning naudi tassikese kohviga peale pikka tööpäeva.

27. juuli 2010

Kohvijäätis tumeda šokolaadiga

/Prindi retsept/

Olen mina jällegi paigas, kus internet on nullilähedane. Võitlus ühe interneti-akna avamisega on kestnud täpselt 47 minutit. Aitäh mobiilne internet! Vähemalt olen sisustanud selle aja jooksul aega verandal ning jälginud konnade hüppamist üksteise võidu mööda aiakive. Lisaks avastasin hetk tagasi, et kiviktaimlas on tärganud üks minu lemmiklilli punane Astilbe. Olin selle juba ammu külmavõetuks tunnistanud. Nii, et see leevendab vähegi minu pahameelt, mis hetkel mul ühe internetipakkuja vastu on tänahommikuse seisuga tekkinudNüüd siis aga lõpuks üks postitus jäätise kategoorias, seekord kohvimaitseline, lisandväärtuseks šokolaaditükid, mis just täpselt nii suured, kui ise soovid.


6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima

4 pakki Nescafe 2in1

150 g tumedat šokolaadi


Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega sisse Nescafe kohvipulber ning peeneks hakitud šokolaad. Sega kuni kohvipulber ilusti seguneb. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

22. juuli 2010

Mandlilikööri-marinaadis banaanid

/Prindi retsept/

Enne kui juba talveks joped ja sallid välja võtame, postitan kiiresti ära ühe retsepti, mida juba suve alguses katsetasin. See sama retsept on kujunenud ka meie viimase aja grillimiste magustoidu osa avalöögiks. Muidugi suvepalavus tahab hetkel tappa, aga kui taibukalt lükata grillimine õhtupoole võiks seda maiust proovida. Antud retsept avaldati ka Linnalehes 02.07.2010.

5-6 banaani

Marinaad:
1 dl mandlilikööri

1 sl mett
2 sl fariinsuhkrut
1 sl õli
0,5 kaneeli

Sega marinaadi ained omavahel. Aseta kooritud banaanid 15 minutiks marinaadi, alguses neid marinaadis pöörates, et kõik saaks ilusti seguga kokku. Seejärel aseta kuumale grillile. Pintselda pealt marinaadiga ning grilli mõlemalt poolt kuni grilltriipude tekkimiseni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails