29. juuni 2021

Lahtine rabarberi-maasikapirukas martsipaniga

Kui kohtuvad rabarberi- ja maasikahooaeg, siis on üsna sobiv aeg ühe mahlase piruka valmistamiseks. See on üks imehea küpsetis, mida soovitan serveerida vanillijäätise või -kastmega!



Valmistamisaeg: 30 minutit + küpsemisaeg
Kogus: 8 viilu

Tainas:
4 dl (täistera) nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
50 g toasooja võid
200 g hapukoort

Täidis:
225 g rabarberivarsi
225 g maasikaid
100 g martsipani
1 sl suhkrut
1 sl kartulit’rklist

1 muna (määrimiseks)

Taina valmistamiseks sega kokku kuivained. Lisa või ja hapukoor ning sega lusikaga kuivainete hulka. Sõtku segu käte abil ühtlaseks tainapalliks ning paki see toidukilesse. Aseta tainas külmkappi 30 minutiks.

Viiluta ja tükelda rabarberid ja maasikad. Tükelda martsipan. Sega kõik täidiseained omavahel kokku. 

Rulli tainas kergelt jahusel pinnal õhemaks ringiks (ringi ümbermõõt võiks olla ca 33-35 cm). Keera tainaring ümber tainarulli (nii on lihtsam õhukest tainast tõsta) ning tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rulli tainas ahjuplaadil uuesti lahti.

Tainaringi keskele tõsta rabarberi-maasikatäidis. Kui täidisest on tekkinud vedelikku, siis ära seda tainale tõsta. Hakka ilma täidiseta tainaääri täidisele tõstma. Suru tõstetud tainaääred kergelt omavahel kokku, et need küpsemisel lahti ei tuleks. Määri pirukas pealt (ka täidiseosa) lahtiklopitud munaga ning küpseta seda 200 kraadi juures 25-35 minutit. Serveeri ahjusoojalt või jahtunult!


Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (juuni 2021).


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails