6. august 2020

Kõige lihtsam panna cotta mangoga

On magustoidu aeg - kostitan Teid ühe eriti lihtsalt valmiva ning ülimalt mõnusa maiusega. See retsept koosneb tõesti väga vähestest komponentidest, mille valmistamine seisneb vaid veidikeses segamises. Seejärel valmib magustoit, mis tegelikult seisab külmkapis värskena üsna mitu päeva. Selle retsepti üheks staariks võib kindlasti pidada mangopüreed, mis täiustab maitseid sellele viljale omase maitsega. Kui oma eelmises retseptipostituses rääkisin ma Salvesti uutest puuviljapüreedest, siis selles magustoidus ongi kasutatud mangopüreed. See on äärmiselt maitserohke, meeldivalt mahe ning meeldib kõikidele mangomaitse eelistajatele kohe kindlasti. Seda mangopüreed saab kasutada erinevate magustoitude valmistamisel - saab lisada smuutikaussidele ning toorputrudele. Mangopüreest saab imelist mangokooki, smuutijooki ning teha kodust mangojäätist. Mina olen seda mangopüreed lisanud ka jogurtikausile, mida hommikuti üsna tihti teen. See koosneb Kreeka jogurtist, värsketest marjadest, seemnetest ja pähklitest, banaaniviiludest ning see kõik on siis üle niristatud sellesama mangopüreega - imeline!


Sellest retseptist veel rääkides, siis katsetasin seda panna cottat kahte moodi! Üks niimoodi, mis on kirjas allolevalt ning teine kookospiimaga. Kasutasin kreemjat Santa Maria kookospiima ning asendasin sellega rõõsa koore ja piima. Kellele meeldib kookospiim, siis niimoodi toimib ka magustoit väga hästi. Samuti on see sellisel juhul laktoosivaba!


Kogus: 6-7 pisikest magustoitu
Valmistamisaeg: 10 minutit

100 g Salvest mangopüreed
0,5 sidrunist pressitud mahl ja koor
2 dl rõõska koort (35%)
2 dl piima
60 g tarretisesuhkrut


Sega mangopüree korralikult sidrunimahla ja -koorega. Pane rõõsk koor ja piim potti ning kuumuta keemiseni (ära keema lase). Seejärel lisa tarretisesuhkur ning kuumuta keskmisel kuumusel (ise pidevalt segades) ca 3-4 minutit. Selleks ajaks peaks suhkur olema sulanud ning segu pisut paksenenud. Seejärel lisa mangosegu ning kuumuta segades veel umbes minutijagu. Tõsta magustoit pisikestesse tassidesse/klaasidesse ning tõsta külmkappi tahenema vähemalt paariks tunniks. Enne serveerimist kaunista!


Postitus valmis koostöös Salvestiga!


7 kommentaari :

  1. Tere. Mis imeasi see tarretisesuhkur on? Mul proua ka ei teadnud. :) Internet ütleb, et seda ei peaks kasutama piimatoodete peal...

    Panna cotta juures on see želatiiniga müramine kõige segasem asi üldse, ma kõige esimel korral seda tehes pidin end haigeks stressama poest želatiinilehti otsides - retsept nõudis "lehti", aga poes selliseid asju ei müüdud... Oleks väga abiks, kui saaks selle nii kergelt tehtud nagu teil siin kirjas :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tarretisesuhkur on tõesti imeasi, kuna želatiini ei ole vaja kasutada. Kasutasin Dansukkeri toodet, mida on müügil suuremates kauplustes. Ise vist ostsin selle Rimist, kui õigesti mäletan. Piimatoodetega võib seda ilusti kasutada, lihtsalt ei tohi üleliia kaua kuumutada tarretisesuhkrut, muidu ei pruugi nii hästi tarretuda magustoit:)

      Kustuta
  2. Tere! Mul on selline Dansukkeri tarretisesuhkur https://www.dansukker.com/ee/tooted/koik-tooted/tarretisesuhkur.aspx . Pakil on aga kirjas, et ei sobi piimapōhjaliste tarretiste tegemiseks. Kas vōib seda siiski kasutada vōi kasutasid ise mingit muud tarretisesuhkrut?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, mina olen kasutanud sedasama toodet. Selle kasutamise nipp seisneb selles, et ei tohi üleliia kuumutada, kui kasutad rõõska koort. Taimset piima (näiteks kookospiim) kasutades võib veidi kauem kuumutada, aga tuleb jälgida lihtsalt, et üle ei kuumutaks!

      Kustuta
  3. Tere! Kui tahaks asendada tarretisesuhkru suhkru+želatiini/želatiinilehtedega, mis koguses tuleks neid panna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Seda peaks katsetama. Pakun, et ca 2 -3 leht on küll:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails