17. detsember 2019

Sinihallitusjuustutrühvlid - tore kingiidee!

Praegune pühadeaeg on tõeliselt mõnus. Olgugi, et lund veel ei ole, siis tegelikult juba piparkookide küpsetamisest piisab, et natukenegi seda jõulutunnet tekitada. Jõulutoitude valmistamisega hakkan ka tasapisi pihta ning nädalavahetusel on plaanis keeta sülti. Sülditegu on minu iga-aastane traditsioon ning selleta ei oleks lihtsalt jõulud need õiged. Minu täiesti super-super süldiretsept on siin blogis ilusti olemas ning selle võib leida siit: Sült ... minu vanaema retsepti järgi!  Kuigi mulle tundub, et paljud on selle retsepti juba üles leidnud, sest iga päevaga on see postitus aina populaarsem!

Olen igal aastal märganud, et mida lähemale detsembrikuule, seda tihedamini meisterdan kodus ka igasugu trühvlikomme. Mulle lihtsalt meeldib see nokitsemine, mis trühvlite valmistamisega kaasneb. Nii põnev on kombineerida erinevaid maitseid ning neid siis piduriietesse kaunistamisega sättida. Muuhulgas katsetasin mõned päevad tagasi ka soolaseid trühvleid. Need on sinihallitusjuustuga trühvlid, mis mõeldud neile, kes magusast väga ei hooli. Nagu ikka on valmistamine hästi lihtne, samas võid kommid juba päevakese või paar ette teha - need säilivad külmkapis väga hästi!


Valmistamisaeg: 10 min + tahenemisaeg
Kogus: 13 trühvlit

100 g sinihallitusjuustu
75 g kodujuustu
1-2 sl majoneesi (Hellmanns)
2 sl riivsaia või -leiba
2 sl riivitud juustu
 


Murenda sinihallitusjuust kaussi, lisa kodujuust ning hõõru lusika abil ühtlaseks massiks. Lisa ülejäänud ained ning sega korralikult. Lase seejärel trühvlitainal külmkapis taheneda üleöö. Seejärel keeruta 13 pallikest ning veereta neid riivsaias, ürtides või paprikapulbris!
 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails