21. november 2019

Veel üks Poke!

Armastus poke-kausside vastu ei saa mul vist küll mitte kunagi otsa. Vähemalt ei ole lähiajal selle vaibumise märke kuskilt näha. Tegelikult on kõik seesugused kausiroad minu poolt igati tervitatavad, olgu selleks siis värskendav smuutikauss, köögiviljarohke Buddha kauss või hoopis soojendav kausike Ramenit. Ja olgugi, et lähiaja ilmaennustused kiirustavad soojakraadide poolest suvest üha kaugemale, siis sedasorti poke-kauss sobib maiustamiseks ka jahedal ajal. Olgugi, et tegelikult üsna suvise muljega kausitoiduga on tegemist. Ma võin julgelt öelda, et tegemist on tegelikult üsna argise ja häbematult lihtsa roaga, kus kausis kohtuvad sinule meelepärased (ja ühele salatile kohased) komponendid. Seekord said kokku lumekrabi, riis, kapsas ning kohustulik avokaado, lisaks sekka veel mõned komponendid ja voilaa - üks uhke kõhutäis ongi valmis.

Lumekrabiga on naljakas lugu - meisterdasin hiljuti sellest pirukat, mille järel avastasin, et krabipulga söömisel käitun täpselt samamoodi nagu lapsepõlveski - harutan selle õhukeseks lahti ning siis hakkan vaikselt maiustama. Näputööd on omajagu, aga ootusärevus enne söömist on sama suur:) Vići lumekrabist rääkisin ma ka pirukapostituses - nostalgiline ja põnev toode, mille valmistamiseks on kasutatud Alaska vetest pärinevat kala. Kui sellest retseptist veel rääkida, siis lisasin kaussi ka pisut kikerherneid, Need sobivad pokesse niisama, aga soovitan proovida ka röstitult, nii omandavad need eriti mõnusa meki. Röstitud kikerherneste valmistamiseks pane need kuumale pannile. Lisa pisut võid ning raputa juurde soola ja paprikapulbrit. Kuumuta minutijagu ning tõsta jahtuma.

Mitmele: 1
Valmistamisaeg: 20 minutit

100 g keedetud riisi
1 tl heledat sojakastet
75 g Vići lumekrabipulkasid
0,5 avokaadot
1 sl (röstitud) kikerherneid
50 g kurki
50 g punast kapsast
1 tl seemneid
pipart

ca 2 tl meelepärast kastet*

Peale:
1 tl rohelist sibulat
sidruniviil 


Sega riis sojakastmega ning tõsta kaussi. Lisa hakitud lumekrabi, kurkitükid ning kapsaribad. Tõsta kaussi ka avokaadi viljaliha ning kikerherned. Raputa peale seemneid ning pisut musta pipart. Nirista üle kastmega ning lisa kõige peale roheline sibul ning sidruniviil.

*Kasutan tihtipeale mõnda meelepärast valmiskastet. Samas võid kastme segada kokku ka Kreeka jogurtist, sojakastmest ning mahedast sinepist.

Postitus sündis koostöös Vićiga.

1 kommentaar :

  1. Tere Ragne !
    Ma olen jälginud Stokholmi dieeti ja olen 15 kg alla võtnud.
    Ma ei ole väga kokk , kas saate aidata ?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails