17. aprill 2019

Bataadivõileivad avokaadoga


Taas eksivad siia blogisse ära võileivad bataadist. Ma ei saa miskit parata- need maitsevad imeliselt ning praeguste kevadiste ilmadega sobivad need võileivad ka suurepäraselt. Kusjuures olen seesuguseid võileibasid viimasel ajal nii mõnegi toidukoha hommikusöögimenüüs näinud. Nii, et - elagu bataadivõileivad!

Ühesõnaga, kui oled bataadisõber, siis tasub kindlasti seda retsepti lähemalt uurida! Suvisel ajal saad bataadiviilud grillil valmis küpsetada, muul ajal pista need ahju küpsema. Seejärel vali meelepärased komponendid võileivakatteks:) 


PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!

Mitmele: 4 tk
Aeg: 20-25 min

1 bataat
õli, soola, pipart

4 vutimuna
2-3 sl majoneesi
1 küps avokaado
küpsetatud toorvorste (mina kasutasin Rannarootsi Odessa toorvorste)
lutserni idusid või küüslaugu idandeid

Lõika bataat pikuti viiludeks – võileibade valmistamiseks kasuta 4 suuremat viilu. Pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200 kraadi juures ca 15- 25 min (aeg sõltub suuresti bataadiviilude paksusest). Kui kasutad grilli, siis küpseta neid mõlemalt poolt ca 5 minutit.

Samal ajal keeda vutimune keevas vees 3 minutit, seejärel aseta need külma vette, et hiljem oleks lihtsam koorida!  

Valminud bataadiviiludele määri peale majonees. Kata avokaadoviiludega ning seejärel aseta peale toorvorstiviilud.  Kata lutserni idude või küüslaugu idanditega. Kui armastad küüslauku, siis kasuta kindlasti viimast! Seejärel lisa poolitatud vutimunad ning asu maiustama!

Retsept valmis koostöös Rannarootsiga!

2 kommentaari :

  1. Väga hea! Head maitsed koos, magus bataat ja soolane toorvorst täiustasid teineteist. Tegin ilma idudeta ja nii jäi ka väga maitsev.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore! Selliseid bataadivõileibade võimalusi on tegelikult palju. Just täna valmistasin neid avokaadopüree, seemnete ja ubadega. Hea lihtne ja väga maitsev!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails