10. märts 2019

Kaerahelbepuder tüümiani, peekoni ja parmesaniga


Soolasest pudrust ei saa ma kuidagi rääkimata jätta. Õigemini olen sellest siin blogis pajatanud vist juba nii palju, et kordade lugemiseks jääb ühe käe sõrmede peal väheks. Aga ei ole miskit parata - soolane (kaerahelbe)puder lihtsalt on üks minu suuri lemmikuid, sobides oma olemuseks lisaks hommikusöögile ka lõuna- või õhtusöögiks. Olgugi, et ma vahest ka mõne magusamapoolse pudruga end kostitan, siis esikohale on end kindlalt kinnitanud soolasem variant.  

Selle pudru valmistamiseks ei ole vaja miskit keerulist. Kui kaerahelbed, vesi ja sool on olemas, siis on pool teed juba käidud. Tegelikult saab selle toidu lisandite üle otsustada igaüks ise, kuid omalt poolt soovitaksin lisada pisut parmesani, maitserohket tüümiani ja pannil krõbedaks praetud peekonit. Seejärel, kui oled omadega jõudnud juba nii kaugele, et kogu kupatus on kaussi pandud, siis ära unusta lisada ka lahke käega kvaliteetset oliiviõli. See on justkui kirsiks tordil (seda muidugi siis, kui Sinu kasutuses on mõni hea oliviõli). 


Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 20 min

5 dl puljongit
2,5 dl kaerahelbeid
3 sl parmesanilaaste
2 tl hakitud tüümiani
4-5 viilu peekonit (kasutasin Rannarootsi peekonirulli)
väike peotäis salatilehti
soola, pipart
neitsioliiviõli

Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa kaerahelbed ning lase keskmisel kuumusel pliidil valmida. Vajadusel lisa täiendavalt vett! Kui kaerahelbed on pehmed, siis lisa segades juurde 2 sl parmesanilaaste ja hakitud tüümian. Lülita pliidikuumus välja ning lase kaane all roal täiendavalt maitsestuda mõned minutid. Samal ajal prae peekoniviilud pannil krõbedaks! 

Jaota puder kaussidesse ning serveeri peekoniviiludega. Lisa salatilehed, ülejäänud 1 sl parmesanilaaste ja pisut tüümiani. Raputa peale soola-pipart ning piserda üle oliiviõliga! 


 Retsept valmis koostöös Rannarootsiga!


3 kommentaari :

  1. Kirjutad, et kasutad kvaliteetset oliiviõli. Millist oliiviõli sina soovitad?

    VastaKustuta
  2. Kirjutad, et kasutad kvaliteetset oliiviõli. Millist oliiviõli sina soovitad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Ma ise olen tohutu suur Isul oliiviõli austaja. Isul oliiviõli ise on muidu ideaalne - mahe, puhta maitse ning mõnusa tekstuuriga:) Kahjuks seda väga enam Eestis ei müüda. Õnneks on mul endal mõned pudelid varutud, et mõned kuud pean veel vastu, aga siis pean vist hakkama uut lemmikut otsima.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails