8. veebruar 2019

Tummine brownie (gluteenivaba!)


Brownie söömisel on üks oluline kriteerium - sa pead armastama šokolaadi, sest see küpsetis on sellest maiusest nii läbi imbunud, et šokolaadivihkajatel pole mõtet selle koogi poole isegi vaadata. Niisiis, kui Sulle meeldib šokolaad, siis oled oodatud edasi seda retsepti proovim:) Päris klassikaliste retseptide hulka seesama brownie ei kuulu, kuna selles puudub või, mis muidu sellele küpsetisele nii omane on. Selle asemel on aga lisatud küpsetisse pisut Kreeka jogurtit, mis lõpptulemusele oma mekki jagab. Kui brownie on üldjuhul tuntud oma vägagi magusa olemuse poolest, siis Kreeka jogurt tasandab seda magusust. Ütleme nii, et tegemist on brownie lahjema ning taljesõbralikuma kaaslasega!


Retsept ilmus ka jaanuarikuu (2019) Naistelehes.

Valmistamisaeg: 30  minutit
Mitmele: 6-8 koogitükki
Muu info: Gluteenivaba

100 g tumedat šokolaadi (56% kakaosisaldusega)
150 g Kreeka jogurtit
1,5 dl mandlijahu
1 tl küpsetupulbrit
0,5 dl pruuni suhkrut
2 muna
näpuotsatäis soola

Sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega ülejäänud ained omavahel, lisa sulatatud šokolaad ning sega ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (nt suurusega 13x20cm) ning küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Lase jahtuda ning serveeri koos jäätise või lihtsalt kakaopulbriga üleraputatult.    



7 kommentaari :

  1. Kas Kreeka jogurti asemel võiks kasutada ka tavalist maitsestamata jogurtit?

    Vaatan retsepti tööl ja kibelen õhtuks koju, et seda juba järele proovida! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kreeka jogurti kasuks räägib selle paks konsistents. Kui kasutatav maitsestamata jogurt on samuti paksem, siis sobib:) Kui ei, siis pigem ikka kasutada Kreeka jogurtit:)

      Kustuta
  2. Korraks juba hõiskasin, et lõpuks ometi üks võivaba variant, aga Kreeka jogurt nullis selle rõõmu. 😢 Hetkel piimatoodetevaba elu, mis on kordades keerulisem kui elu ilma gluteenita. 😭 Mulle tundub, et piimatoodetevabade (sh kaseiinivaba) küpsetiste hulk on pea olematu....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen täiesti nõus, et piimatoodetevabasid küpsetisi on oluliselt keerukam teha, kui gluteenivabasid. Gluteenivabade jahude hulk on nii suur ning asendamiseks suurepärased:)

      Piimatoodetevaba kookide hulk on küll kitsendatud, kuid tegelikult täiesti võimalik. Mul on tegelikult päris mitu retsepti seesuguseid koogikesi olemas. Pean neid ainult üles otsima:) Kas muna on ikka lubatud?

      Kustuta
    2. Ma pole küll seda brownie't proovinud, aga Kreeka jogurti võiks saada asendada avokaadoga :)

      Kustuta
    3. Teevi, hea mõte! Selle avokaadoga on tihtipeale aga nii ja naa! Osadesse küpsetistesse ei sobi lihtsalt asendamiseks. Paleo raamatut tehes veendusin selles sajaga:) Aga muidugi enne ei tea, kui on proovitud ja maitstud:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails