14. mai 2018

Teistmoodi kodujuustusalat


Ilmad on hetkel just seesugused, et igasugu soojendavad supid, vormi- ja pajaroad ning muu taoline jääb hetkel tahaplaanile. Milline rõõm on nautida suvesoojust ning kostitada end tummiste toitude asemel hoopis millegi palju värskema ja kergemaga. Just seesama kodujuustusalat sobib praeguste ilmadega nagu valatult. See salat on toitev, kuid samas oma olemuselt hästi kerge. Kui ma mõni aeg tagasi seda salatit tegin, siis polnud mul aimugi, et õigepea on sellised päikeselised ilmad kõiki tervitamas, sest nagu öeldud - just selliste ilmadega sobib see salat maiustamiseks eriti hästi.  
Selle kodujuustusalati valmistasin ma tegelikult Coop-kaupluste retseptilehtedele aprillikuu üheks retseptiks. Aprill on küll juba möödas, kuid mida suvisemaks lähevad ilmad, siis seda sobivam on ka see salat. Võid süüa iseseisva toiduna, kuid tegelikult sobib seda salatit serveerida imehästi ka grillitud liha kõrvale.


Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

200 g lillkapsast
200 g brokolit
1 prk (425ml) maisi
5 sl värsket tilli, hakituna
3 sl röstitud kõrvitsa- või päevalilleseemneid
400 g kodujuustu
100 g sinihallitusjuustu
2 sl majoneesi
soola, pipart

Riivi lillkapsas ja brokoli (võid need suristada ka köögikombaini või blenderiga puruks).  Nõruta mais. Sega kokku retsepti 5 esimest komponenti. Seejärel lisa kodujuustu, murendatud sinihallitusjuust ja majonees ning sega salatisse, maitsesta. Hoia salatit serveerimiseni külmkapis.

Retsept valmis koostöös Coopiga.
PS! Kas teadsid, et Coopi E-pood on lisaks Tallinnale nüüd ka Pärnus!


2 kommentaari :

  1. Aitäh põneva retsepti eest!
    Proovisin järele. Mulle väga maitses. Abikaasa tegi peale esimesi suutäisi pisut üllatunud nägu, aga teisel päeval ütles, et täitsa hea, algul olla lihtsalt veidi harjumatu maitse olnud:) Seda salatit teen kindlasti veelgi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, seda on rõõm kuulda. Ma ise abikaasale ei pakkunud, kuna talle poleks meeldinud... aga seda rõõmsam kuulda, et mõnele mehele oli siiski see salat meeltmööda!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails