20. aprill 2018

Lihtne murulaugupesto

Olenemata hooajast on mul peaaegu alati külmkapis ootamas topsike pestot. Miks? Sellepärast, et pesto on hea abiline kiire õhtusöögi valmistamisel: keeda näiteks meelepärane kogus pastat ning sega see kokku pestoga. Raputa üle parmesani ja oliiviõliga ning voilaa – lihtne lõuna- või õhtusöök ongi valmis. Pestot saad lisada ka ahjusaiadele või siis maitsestada hautisi ja vormiroogasid ning kostitada salateid. Mina segan pisut pestot tihtipeale ka tatrapudru sisse. Grillitud lihaga on pesto samuti hea. See tugevamaitseline murulaugupesto sobibki tegelikult grillitud liha lisandiks väga-väga hästi! 

Ma kujutan juba ette, kuidas palju kibelevad nädalavahetusel õue grillima. Minu arvates on just need esimesed õues grillitud toidud kuidagi eriti erilised. Grill-liha maitseb siis nii hõrgult ja mahlaselt. Isegi siis, kui kõik ei pruugi plaanipäraselt õnnestuda, on kevade esimesel grill-lihal oma eriline mekk ja sära. Seda hetke on ju nii kaua oodatud! Loomulikult tähistab see kevade kohalolekut ning suur samm suvele lähemale. See potsike murulaugupestot aitab muidugi kevade tunnet veelgi rohkem tekitada, seega surista kõik komponendid ühtlaseks massiks ning võta endaga ühes, kui õue grillima lähed!

Kogus: väike topsike pestot
Muu info: Ise tehtud pesto säilib külmkapis umbes nädala.

0,5 potti murulauku
2 küüslauguküünt
2 sl päevalilleseemneid
ca 100 g oliiviõli
4 sl riivitud parmesani
soola, pipart

Pane kõik komponendid blenderisse ja mikserda ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. 


Postitus sündis koostöös Grüne Feega
Vaata ka minu külaskäiku Grüne Fee aiandisse.


3 kommentaari :

  1. I'm used to a tomato based sauce, but this one, he turned the world of the kitchen, it's very tasty, I advise everyone to try

    VastaKustuta
  2. Palun täpsustada - 0,5 potti muruluaku? Millist potti?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Poodides on müügil pisikesed murulaugupotid. Sellest siis potti ehk siis selline väike kimbuke:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails