12. jaanuar 2018

Hommikusöögikohtadest Pärnus ning hommikune marja-kookoskohupiim kaerahelvestega!

Kui Tallinnas soovid hommikusel ajal kuskile hommikusööki minna söömaa, siis on toidukohtade valik enamasti suur. Pärnus see-eest võib vaid ühe käe sõrmedel üles lugeda kohad, mis teevad oma uksed varajastele ärkajatele enne üheksat lahti. Nii on ning ega ka suve poole selliste hommikusöögikohtade valik väga ei laiene. Sellest väikesest valikust valid ju omakorda oma lemmikud välja. Minule meeldis kunagi väga Supelsakstes hommikuid alustada, mis avas oma uksed argipäeviti kell pool üheksa. Neid "Supelsakste hommikuid" ei juhtunud nüüd küll igasse nädalasse, kuid siiski püüdsin selliseid päevi vastavalt aja olemasolule korraldada meeldivalt tihti. Nii mõnus oli astuda väikesesse puumajja - tummised kohvi- ja küpsetistelähnad sind teretamas. Sel hooajal on aga teistmoodi ning seesama kohvik avab uksed alles lõunatajatele kell 11.30. Niisiis, kuhu Pärnus hommikusöögile minna? Minul isiklikult on välja pakkuda vaid 2 kohta. Esimest olen ka varasemalt siin blogis maininud ning endiselt kiidan nende kohevat singi-juustuomletti ning parimaid lihapirukaid linnas. Tegemist on Endla teatri kohvikuga, mis ootab hommikusööjaid alates 8.30st. Teine koht on aga pisut uuem ning alustas tegutsemist vähem kui aasta aega tagasi. Selle ajaga tundub aga see kohvikuke paljude lemmikuks saanud. Tegemist on Aara kohvikuga, mis asub pisikeses kivimajas Riia maanteel. Tunnete selle koha ära erkpunaste uste järgi! (See asub minu kodule väga-väga lähedal, õigemini paralleel-tänaval). Kõiki varajasi ärkajaid ootab see koht hommikusöökide ja värskete pirukate-saiakeste ning kookidega juba kella seitsmest! See on äärmiselt armas pisike kohvikuke, kus müüakse näiteks ilmatuma häid vaarakuid;) Ja selliste soovitustega valik piirdubki... Ahjaa, Pärnu Kalamakaja kohvikus pakutakse ka ju hommikusööki, kuid kahjuks avab see oma uksed alles kell 10.00.



Nüüd aga räägin isetehtud hommikusöökidest. Minu lemmikuks on loomulikult hommikupuder. Üldiselt armastan kaerahelbeputru, kuid viimasel ajal olen riisipudrust pisut sõltuvuses, mille peale kuhjan pisut mango- ja maasikapüreed ja väike killuke Geisha šokolaadi. Kõlab ju hästi? Maitse on veel imelisem! Kui eelmine päev olen leiba küpsetanud, siis loomulikult ei saa järgmine hommik värske leivata mööduda. Mõni hommik kuulub aga jogurtile või maitsestamata kohupiimale. Viimast retsepti jagan ka alljärgnevalt! Islandi kohupiim ehk Skyr ehk proteiinidessert (heal lapsel mitu nime:)) on täpselt nii toitev, et pead ilusti lõunasöögini vastu. Skyr on maitsestamata kohupiim, tänu millele saad seda kostitada täpselt nii, nagu ise soovid, meisterdada selle täpselt nii magusaks, nagu hing ihaldab ning lisada täienduseks nii palju lisandeid, kui ise soovid!

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 5 minutit

4 sl külmutatud marju
4 sl kaerahelbeid
4 sl soolapähkleid, hakituna
näpuotsatäis kaneeli
4 sl kookoshelbeid
400 g skyr´i ehk Islandi kohupiima (Farmi)
pisut vedelamat mett (peale)

Võta marjad toatemperatuurile sulama. Samal ajal rösti kaerahelbed soolapähklitega kuival kuumal pannil kuldseks, sega juurde kaneel. Suru marjad ja kookoshelbed kahvliga kergelt katki ning sega kokku skyr´ga. Jaga saadud segu kaussidesse, raputa peale röstitud kaerahelbed (võid pisut ka desserdi sisse segada). Nirista peale mesi ning serveeri.

2 kommentaari :

  1. Aara on ka minu "kodukohvik", otse kõrvaltänavas. Minu meelest on neid teenimatult vähe reklaamitud ja kiidetud. Saiad-pirukad on maitsvad ning lõunasöögid maistvad ja soodsad. Meil on lausa traditsioon kord nädalas Aaras koogil käia :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, nii lahe! Tundub, et paikneme siis Pärnus väga lähestikku. Minu kõrvaltänavas asub ka Aara kohvik. Tõepoolest on nad vähe tähelepanu saanud, kui vaatamata sellele käib seal rahvast psna palju. Hommikuti on tihtipeale järjekord. Kiidad sa mõnda kooki kohe eriti?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails