10. aprill 2017

Muredad tatraküpsised kanepiseemnetega. Gluteenivabad!

Tegin eile tatrajahust küpsiseid ning need said koheselt mu lemmikuks. Need küpsised vist tekitavad pisut sõltuvust, sest kui haarad esmalt ühe ....siis aga märkad juba üllatuslikult, et sööd tegelikult juba viiendat-kuuendat küpsist. Mulle meeldib tatrajahu ning tõenäoliselt on see üks põhjustest, miks need küpsised nii meelepärased on. Tatrajahul on nii mõnus pähkline maitse ning lisaboonusena on see gluteenivaba. Küpsised jäävad muredad, mitte üleliia, kuid siiski pigem sellised muredamad!

Lisaks kasutasin küpsiste valmistamisel kooritud kanepiseemneid. Kui leiva valmistamisel kasutan üldjuhul ikka koorimata seemneid, et leiba süües need kergelt hamba all krõmpsuvad, siis nende küpsiste valmistamisel olid kasutusel ikka kooritud kanepiseemned. Nende maitse on samuti küpsistes ülimalt hästi tunda ning sobivad tatrajahuga suurepäraselt. Kanepiseemnete puhul on tegemist ühe väärt toorainega. Minul on hetkel kasutusel Perfect Plant mahedad kanepiseemned. Lisan neid krooniks hommikusele juustupudrule või siis smuutijookidesse, salatit ja hommikuomletti kroonivad kanepiseemned samuti. Need seemned sisaldavad vähe süsivesikuid, samas peitub neis rohkelt valku ning sisaldavad asendamatuid aminohappeid. Kanepiseemneid soovitakse tarbida ka rasedatel ning rinnaga toitvatel emadel:) Niisiis aitab jutust ning alljärgnevalt üks ülimalt lihtne küpsiseretsept:


Kogus: ca 30-40 küpsist

2 dl tatrajahu
75 g kooritud kanepiseemneid
paar näpuotsatäit soola
1 tl küpsetuspulbrit
50 g võid, toasooja
75 g toorjuustu, toasooja
1 muna


Sega kuivained (ka seemned) omavahel. Lisa ülejäänud ained ning sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Rulli tainas (kergelt tatrajahuga kaetud pinnal) lahti umbes 0,5-1cm paksuseks. Lõika tainast piklikud kangid. Küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.



3 kommentaari :

  1. Tere Ragne!
    Tundub üks tore ja lihtne retsept olema, mis kohe vajab järgiproovimist. Küsin enne küpsetama asumist igaks juhuks üle: kas kasutatud on justnimelt tavalist tatrajahu mitte toortatrajahu? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just, siin retseptis oli kasutusel tavaline tatrajahu:)

      Kustuta
  2. Väike tähelepanek ka: retseptis võiks olla kas ainult grammid või siis ainult dl. Ma tavaliselt ei viitsi sellise väikse asja küpsetamise nimel sahtlist välja otsida nii kaalu kui ka detsiliitritopse :)

    Anni

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails