4. veebruar 2017

Hommikusöök (päev6): pontsakad hapupiimapannkoogid ja maasikakama


Selline oli siis meie pere tänane hommikusöök. Pannkoogid lihtsalt kuuluvad nädalavahetuse hommikute juurde. Pole vahet kas on laupäev või pühapäev – nendesse päevadesse lihtsalt peavad pannkoogihommikud kuuluma. Niisiis valmistasin ma tänaseks pisikesi hapupiimapannkooke, mis hiilgavad oma mõnuse paksusesega. Hapupiimapannkookidele omaselt jäid need mõnusalt täidlased, samas aga ei mõju süües üleliia raskelt. Minu võtsin eile sügavkülmast sulama mustikatoormoosi, mille said need pannkoogid täna maitsvaks kaaslaseks. Lisaks suristasin kõrvale kokku ühe maasikajoogi keefirist ja kamast. See on midagi väga klassikalist. Kasutasin suvel korjatud ja talveks säilituskarpidega sügavkülma pistetud marju: punaseid sõstraid, vaarikaid ja maasikaid. Lisaks kasutasin Kama ja Kilu maasikakama. Tegemist on kamajahuga, millele on lisatud juurde veel külmkuivatatud maasikatest jahvatatud jahu. Imehea ning annab lisaks kamamaitsele juurde ka äratuntava maasikase meki. Ühesõnaga soovitan proovida nii smuutijookides, kookides, kui ka klassikalise kama valmistamisel.
Tänusõnad ka Mavi keraamikale, kes kunagi mulle need kamajoogi pildil olevad tassikesed meisterdas:)

Kogus: 30 tk

3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
4 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna
3,5 dl hapupiima

Sega kuivained omavahel, seejärel pane kõik ained kaussi ning klopi vispliga ühtlaseks tainaks. Küpseta pannil (kergelt õliga piserdatud pannil) valmis pisikesed pannkoogid.

Maasikakama
Kogus: kolmele

4 dl keefiri
suur peaotäis marju (külmutatud või värskeid)
1 tl vedelat mett
3 sl (maasika)kama

Pane 3 esimest komponenti kaussi ning mikserda ühtlaseks (siinkohal kasutasin oma truu abimeest Nutribulletit). Lisa lusikaga segades juurde kama. Võimalusel lase joogil enne joomist vähemalt 5 minutit seista.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails