1. august 2016

Riisihelbepuder šokolaadijäätisega

Hommikusöök, nagu ma juba korduvalt maininud olen, on minu jaoks aja maha võtmise hetk enne päeva algust. Mulle ei meeldi valmistada hommikuti kiirelt mõned võileivad ning siis need rutuga alla kugistada. Hommikusöögiks meeldib mulle aega võtta - aega võtta toidu valmistamisele ning hiljem siis kulutada aega selle nautimisele (kindlasti koos kohviga). Seetõttu puudub minu hommikusöökide menüüst enamasti võileivad (juhul, kui ma just ahjust värsket isetehtud leiba või saia välja ei võta:)), selle asemel on aga pannkoogid, puder, munaroad jne


Alljärgnevalt lihtsalt üks idee, mis on saanud minu viimase aja lemmikuks. Soojad ilmad tekitavad isu jäätise järele ning miks mitte ühendada see külm maius hommikusöögiga. Niisiis on imehea kooslus riisi(helbe)puder ja koorene šokolaadijäätis. Need kaks sobivad üksteisega imehästi kokku ning samas täiustavad teineteist. Kuum puder aitab külmal jäätisel veel pisut sulada, mistõttu tekib selline mõnus kombo. Sobib valmistamiseks nii riisiga, kui ka riisihelvestega. Teine samasugune hea kooslus on aga veel kaerahelbepuder, mida soovitan kindlasti süüa just koorese vanillijäätisega. Jällegi üks maitsekooslus, mis imehästi kokku sobib. Kogu toidu valmistamine on lihtne: keeda valmis oma harjumuste järgi korralik hommikupuder ning serveeri seda sii jäätisega - voilaa ning terve pere rõõmustab!



riisihelbeid
piima ja vee segu
soola
mett
(või suhkrut)
koorest šokolaadijäätist
(jäätis peab kohe kindlasti olema mõnusalt koorene!)
meelepäraseid marju


Keeda riisihelvestest ja piima ning vee segust valmis puder. Kohe keetmise alguses maitsesta soola ja meega. Ise lisan 1,5 dl riisihelbeid ning 7 dl piima ja vee segu, seejärel lasen madalal kuumusel selle vaikselt pehmeks pudruks keeda (sellisest kogusest piisab kolmele). Ja siis tulebki kõige parem osa - täidan kausid pudruga ning lisan peale šokolaadijäätisepalli. Pisut marju ka ning võibki sööma asuda.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails