18. juuli 2016

Kleepuvas kastmes kanatiivad

Juhtub ka nii, et grillitud lihast saab suvisel ajal ühel hetkel kõrini. Sellisel juhul on õige aeg köögis olev elektriahi sisse taas lülitada ning selle abil ühed mõnusad ahjus küpsenud kanatiivad valmistada. Mulle meeldib valmistada linnuliha, mida on kostitatud kleepuva marinaadiga. Kleepuv selles mõttes, et liha katab parajalt paks ja täidlane kaste. Olen niimoodi valmistanud kastet nii maksaroogadele, kanafileele kui ka -kintsulihale. Ka kanatiivad sobivad imehästi sellise kastmega! Alljärgnevalt üks lihtne retsept, kus eelnevalt küpsetatud kanatiivad saavad seltsiks endale peale ühe mõnusa kleepuva kastme! 


Kogus: umbes kolmele

800 g Rannamõisa jahutatud broileritiibasid
soola, pipart
1 sl seesamiseemneid

Kaste:
3 sl heledat sojakastet
3 sl tomatipastat
1 sl vedelat mett
1 sl seesamiõli
0,5 tl maisitärklist
1-2 sl külma vett

Maitsesta kanatiivad soola ja pipraga ning pane need ühekordse kihina ahjuvormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal sega kastmeretsepti 5 esimest komponenti omavahel ning kuumuta need pliidil keemiseni. Sega tärklis ja vesi omavahel segunemiseni ning lisa pidevalt segades kastme hulka. Kuumuta kastet pliidil seni, kuni see pakseneb, seejärel tõsta pliidilt.

Kui kanatiivad on ahjus 30 minutit küpsenud, pintselda need kergelt üle valmistatud kastmega. Küpseta tiibasid ahjus veel 10 minutit. Seejärel sega ahjuvormis kanatiivad korralikult kokku ülejäänud kastmega, raputa üle seesamiseemnetega ning küpseta ahjus veel 4 minutit. Serveeri koheselt!


9 kommentaari :

  1. Tere Ragne,

    Mul on täiesti retseptiväline küsimus, kuigi proovin kindlasti ka neid kanatiinu teha. :)
    Kust on võimalik pildil olevat ajalehetrükiga küpsetuspaberit osta? Ma nägin sellist ühes Soome kohvikus, aga internetist pole õnnestunud leida.

    Tervitades,
    Pille

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures sel pildil oleva paberi ostsin samuti Soomest Chez Marius köögitarvikute poest. Kandis nime Hot dog paberid:) Eestis ehk on neid leida gemossist? Kahjuks ei oska rohkem kaasa aidata selles osas:(

      Kustuta
    2. Kusjuures sel pildil oleva paberi ostsin samuti Soomest Chez Marius köögitarvikute poest. Kandis nime Hot dog paberid:) Eestis ehk on neid leida gemossist? Kahjuks ei oska rohkem kaasa aidata selles osas:(

      Kustuta
    3. Aitäh vastuse eest! Nüüd tean edasi otsida. :)

      Kustuta
  2. These wings are very tasty, especially under this sauce. I really like that he will add piquancy

    VastaKustuta
  3. Tere Ragne,

    Tegin äsja neid kanatiibu - mul tuli kanatiibadest nii palju "mahla" välja, et need ujusid nagu supis ahjuvormis ning see kaste hajus sinna vedeliku sisse täitsa ära... samas tärklist jne kõik panin retsepti järgi kenasti. Kas mul jäi midagi arvestamata?

    Marit

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Marit,

      Kas kaste paksenes ilusti pliidil? Ehk võis see põhjuseks olla? See kaste peab kuumutatult olema ikka selline paks kaste!

      Kustuta
  4. Tere Ragne,

    Kas soovitaksite sama retsepti järgi ka nt. kana poolkoibi teha? Kas peaksin siis kana kauem ahjus hoidma? Mulle lihtsalt tundub, et kui perele õhtusöögiks ainult kanatiibu pakun, siis lähevad kõik näljastena laua äärest ära :D Poolkoibades liha ikka rohkem.

    Janne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandan - ma unustasin sellele kommentaarile vastata:)

      Jah ikka saab ka poolkoibi teha, aga siis peaks tõesti pisut kauem küpsetama ahjus. Umbes 15 minutit võib julgelt küpsemisaega lisada:) Muus osas jätta retsept ikka samaks:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails