17. juuni 2016

Isetehtud kohuke

Minult küsiti hiljuti ühe intervjuu raames, et millised on minu toiduga seotud kiiksud. Ma tean, et mul neid ikka on ning kuna pidin sellele küsimusele vastama suhteliselt kohe, siis lühikese ajaga turgatas neid mulle kohe üllatavalt palju pähe. Mõned näited (ehk keegi samastub minu omadega?!):

1. Ma armastan juustuga kaerahelbeputru! Kui valmistan endale kaerahelbeputru, siis 99% juhtudest on see soolane, lisanditeks sulatatud juust, tavaline juust, või ning soolahelbed. Armastus sellist sorti toidu vastu tekkis ülikooliaegadel, kui me toanaabriga kaerahelbe-juustuputru sõime nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks. Mäletan, et loengu ajal olime alati ärevil, et saaks juba koju juustuputru sööma. 
2. Ma pean magustoitu sööma kahvliga. Ma ei oska lusikaga süüa kooki või teisi samalaadseid magustoite. Mulle lihtsalt ei meeldi lusikaga koogitükikest mööda taldrikut taga ajada. Seetõttu, kui magustoidukahvlit juhuslikult ei leidu, siis lepin ka tavalise kahvliga. Peaasi, et lusikaga sööma ei pea! 
3. Ma jumaldan juua kohvi kookospiimaga. Kookospiim teeb kohviga lausa imesid, vähemalt minu arvates:)
4. Ma joon iga päev ca 2 liitrit vett päevas. Mul on kodus pooleliitrine pudel, mis aitab täpselt meeles pidada, kui palju vedelikku täpselt joodud on.
5. Laupäev ja pühapäev on meie peres pannkookide päralt. Tulgu või uputus, aga nädalavahetuste hommikuti peavad laual olema pannkoogid moosiga!
6. Mulle tundub, et mulle meeldib kooke rohkem teha, kui süüa
7. Külmutatud banaan on liiga hea! Minu sügavkülmas leidub rohkelt külmutatud banaane. Üldiselt lõikan külmutatud banaani viiludeks ning maiustan nendega siis, kui parasjagu magusaisu on. Mõnikord valmib nendest ka jäättis. 
8. Kui juba külmutatud toitude juurde asi läks, siis ma olen täielikult külmutatud kohukeste sõltlane. Mul on tegelikult sügavkülmas terve riiul (koos banaanidega), mis täidetud erinevate kohukestega. Üldjuhul üks kohuke päevas on tavaline taks. Kellele sellest rääkinud olen, siis need on ka sõltlasteks hakanud ... vähemalt mõneks ajaks:) Proovige järele! Kindlasti külmutage erinevaid kohukesi, sest nende tekstuurid on külmunult nii erinevad ning sööjate maitsed on erinevad! Nii leiate lihtsalt kiiremini omad lemmikud;)


Need on mõned pisikesed kiiksud, mis esmalt mullepähe kargasid. Ja kui juba kohukeste juurde jutt läks, siis see postitus ongi tegelikult pühendatud isetehtud kohukesele. Tõsi, nende vormimine ja šokolaadiga katmine võib kohati pisut keeruline olla, kuid lõpptulemus on seda väärt. Ka minul kukuvad kohukesed igakord erimoodi välja, aga kuna maitse on seda väärt, siis olen nõus pisut vaeva nägema. Tegelikult saab muidugi lihtsamini, täites kohupiimatäidisega konkreetsed muffinivormid või mõned muud vormid. 


Hiljuti ühele külalisele kohukest pakkudes sain tagasisidet, et see maitseb nagu hea ja kvaliteetne kohuke. Justnagu need poes müüdavad head kohukesed (siinkohal oli mõeldud seda siiski komplimendina:)) Ja tegelikult nii ongi, isetehtud kohukesed maitsevad tõeliselt ehedalt ning puhtalt, kuigi poetoodanguga ma siiski võrdlusi ei tooks. Täpiks i-le on kindlasti värsked marjad, mis ampsu kohukesega hästi kokku sobivad.
Käemodell: poeg Andri (8a)

6 kohukest 

200 grammi kohupiima (kuivemat ja teralist)
75 grammi toorjuustu, toasooja
60 grammi võid, toasooja
3 supilusikatäit suhkrut

Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi

1. Sega omavahel kohukese valmistamise komponendid.
2. Laota kohupiimasegu toidukile/küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning lase külmkapis segul taheneda vähemalt tunnijagu. Seejärel tõsta umbes 15 minutiks sügavkülma.
3. Sulata šokolaad vesivannil. Lõika sügavkülmast võetud kohupiimamass 6 kohukeseks ning kata kiiresti pealt ja äärtest šokolaadiga. Aseta kohukesed külmkappi tahenema 15 minutiks.
4. Pööra tahenenud kohukesed ümber ning kata šokolaadiga katmata kohupiimasegu. Aseta uuesti külma, kuniks šokolaad on tahenenud. Serveeri koos marjadega!

11 kommentaari :

  1. Super! See saab kindlasti järgi proovitud! Viimasel ajal on mu meelest poe kohukesed alla käinud, isegi Karumsi omad. Kuidagi kuivad on kõik ja tahavad suulakke kinni jääda. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen nõus:) See kohuke jääb kohe kindlasti mahlane. On küll veidi mässamist sellega, aga tulemus on kohe kindlasti seda väärt:)

      Kustuta
  2. no super. löpuks ometi räägib keegi juustupudrust! sekundeerin ka teiste kiiksude osas, jei :)

    VastaKustuta
  3. no super. löpuks ometi räägib keegi juustupudrust! sekundeerin ka teiste kiiksude osas, jei :)

    VastaKustuta
  4. Väga armsad kiiksud! Millist kookospiima sa kohvi peale paned - kas seda kreemjat purgikookospiima või pakipiima?

    VastaKustuta
  5. Avastasin retsepti alles nüüd😃😃Kohukesed on imelised👍👍Ülihead!!Tume šokolaad on sinna täielik täpp i peal😋😋

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore kuulda! Ma ka fännan isetehtud kohukesi :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails