8. mai 2016

Lihtne ahjupannkook

Kõigepealt soovin kõikidele emadele ilusat emadepäeva. Tundub, et ka täna rõõmustab päike oma sooja paitusega kõiki:) Toob naeru näole täpselt samamoodi, nagu see ahjupannkoogi retseptki. Naistelehes on selline rubriik nagu "Koolilapse kokakool", kus jagan lihtsaid ja kiireid retsepte, mis lastele sobilikud valmistamiseks. Ka seesama retsept ilmus maikuu (2016) alguses Naistelehes. Sai nii hea, et tänasesse päeva sobiks justkui valatult! Ahjupannkoogiga on üldiselt väga lihtne - paned kogu taina ühekorraga ahju ning ei pea muretsema üksikute pannkookide küpsetamise pärast. Alljärgnev retsept on aga eriti mõnus, sest jääb lõpptulmusena õhuline, aga keskelt siiski kergelt tainane ning pealt krõbe. 


Selle koogi küpsemisel ei tasu ehmatada, et tainas hakkab ahjukuumuses justkui elama - kord üleootuste kerkima ning siis jälle omakorda vajuma. Nii just peabki, sest see tekitab küpsetisse õige tekstuuri! Nii, et kel ei ole veel tänaseks päevaks oma emale lihtsat kooki valmis meisterdatud, siis see retsept sobib viimasel hetkel valmistamiseks ideaalselt! Pealegi ei ole komponendid keerulised ning üldjuhul köögikapis ikka olemas.

NB! Kuna see ahjupannkook ei tule üleliia magus, siis sobib see ideaalselt serveerimiselt koos vanillijäätise, -pudingu või -kastmega.



Kogus: neljale

2 sl võid
4 dl piima
4 muna
4 sl suhkrut
3 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut

1. Määri klaasist ahjuvorm (näiteks 18x25cm) korralikult kokku 2 supilusikatäie võiga. Pane ahi 180 kraadile ning pista võiga määritud vorm koheselt ahju.
2. Pane kõik ülejäänud ained kaussi või kannmikserisse.
3. Mikserda ained korralikult ühtlaseks tainaks.
4. Tõsta vorm ettevaatlikult ahjust, vala sellesse valmistatud tainas ning küpseta 180 kraadi juures 20-30 minutit ehk seni, kuni pannkook on kuldpruun.
5. Tõsta valminud ahjupannkook ahjust ning lase pisut jahtuda. Lõika seejärel küpsetis lahti ning serveeri meelepärase lisandiga.




4 kommentaari :

  1. Tegin selle retsepti järgi taigna ja küpsetasin muffinivormides,nii et siis tegin oma esimesed popikud :D
    Superhea lihtne taigen ja popikud õnnestusid ka igati...olen end ise juba popikuks söönud :D
    Aitäh retsepti eest,Ragne! ;)

    VastaKustuta
  2. Kas selle retsepti järgi oli tehtud ka Terevisioonis näidatud rullpannkook ?
    Nägi isuäratav välja ja tahaks proovida teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänased Terevisoonis tehtud retseptid on leitavad etv-kodulehelt: http://etv.err.ee/v/meelelahutus/terevisioon/retseptid/2d8c7576-ec83-4676-8fc0-48b3524c5fb3/hapukapsapannkoogid-rebitud-pannkoogid-ja-pannkoogirull

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails