12. mai 2016

Klassikaline biskviitkattega rabarberikook vol2


Kellele ei meeldiks see vana hea klassikaline biskviitkattega rabarberikook?! Tegelikult on selline küpsetis alati minu iga-aastane rabarberihooaja alguse esimene küpsetis. Igal aastal piilun kannnatamatult juba pisikest peenralappi, kus rabarberid kasvavad. Ja kui juba parajad rabarberivarred on päikese ja soojaga valminud, siis ei jää muud üle, kui rõõmsalt sedasama kooki küpsetada. Ka see aasta ei erinenud selles osas varasematest. Ahju rändas ikka seesama "vana hea rabarberikook", mille minu laps on nimetanud kõige paremaks koogiks üldse:) Tegelikult olen taolist koogiretsepti ka varasemalt siin blogis jaganud, kuid see siin on lihtsalt pisut mugandatud ja uuendatud versioon (sellest ka vol2). Niisiis, soovitan koheselt rabarberivarsi varuda ning üks maitsev klassikaline koogike ahju küpsema pista:) Hääd!


Kogus: plaaditäis kooki, piisab umbes 15le

Põhi:
5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
200 g toasooja võid

Kate:
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 kg rabarbereid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl kartulitärklist

Põhja valmistamiseks sega kuivained vahel, lisa muna ja või ning näpi segu purutaoliseks massiks. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadi (näiteks 38x26cm) põhjale ning eelküpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

Järgmisena valmista biskviitkate, selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ning lisa ettevaatlikult segades munasegusse. 

Koori ja viiluta rabarberid ning sega kokku suhkru, kaneeli ja tärklisega (ära lase rabarberisegul liiga kaua seista). Laota rabarberitükid koheselt eelküpsetatud põhjale, laota peale biskviitkate ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. 



9 kommentaari :

  1. Suurele ahjuplaadile teha , siis jääb biskviidi jaoks munadest väheks .

    VastaKustuta
  2. Kui teha S munadega siis jääb väheks aga kui XL munadega on kogus piisav. Proovisin ise pardimunadega, 4 muna asemel panin 3. Tulemus oli super.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise kasutan retseptides alati keskmise suurusega mune (juhul, kui ma ei ole märkinud retsepti teisiti). Seega on ka M-suuruses munad igati sobilikud:)

      Kustuta
  3. Mind huvitab,miks on mõnes retseptid muretaigna põhja valmistamisel öeldud,et või tuleb vahustada?Mis see põhjale annab?Mina olen ka kogu aeg teinud muretaigent nii,nagu siin retseptis õpetatud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma eeldan, et retseptis on sellisel juhul mõeldud seda, et või tuleb lihtsalt pehmeks segada:)

      Kustuta
  4. Hei, ma sooviks selle kreemi retsepti teada ka, mis pildi peal koogil on? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus! See on täiesti tavaline vahukoor+kohupiimapasta+suhkur+vanillisuhkur :) Riivitud laimikoort pisut lisaks!

      Kustuta
  5. Tere, kuidas peaks toimetama sügavkülmutatud rabarberiga?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise sügavkülmutatud rabarberit ei kasuta. Küll aga ei tohiks seda eelnevalt ülessulatada, kuna nii ei pruugi kook lõpptulemusel korralikult küpseda. Pigem segada külmutatud rabarberitükid suhkru, kaneeli ja tärklisega ning siis kohe koogipõhjale, mille peale biskviitkate:) Toredat koogitegu!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails