12. mai 2016

Klassikaline biskviitkattega rabarberikook vol2


Kellele ei meeldiks see vana hea klassikaline biskviitkattega rabarberikook?! Tegelikult on selline küpsetis alati minu iga-aastane rabarberihooaja alguse esimene küpsetis. Igal aastal piilun kannnatamatult juba pisikest peenralappi, kus rabarberid kasvavad. Ja kui juba parajad rabarberivarred on päikese ja soojaga valminud, siis ei jää muud üle, kui rõõmsalt sedasama kooki küpsetada. Ka see aasta ei erinenud selles osas varasematest. Ahju rändas ikka seesama "vana hea rabarberikook", mille minu laps on nimetanud kõige paremaks koogiks üldse:) Tegelikult olen taolist koogiretsepti ka varasemalt siin blogis jaganud, kuid see siin on lihtsalt pisut mugandatud ja uuendatud versioon (sellest ka vol2). Niisiis, soovitan koheselt rabarberivarsi varuda ning üks maitsev klassikaline koogike ahju küpsema pista:) Hääd!


Kogus: plaaditäis kooki, piisab umbes 15le

Põhi:
5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
200 g toasooja võid

Kate:
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 kg rabarbereid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl kartulitärklist

Põhja valmistamiseks sega kuivained vahel, lisa muna ja või ning näpi segu purutaoliseks massiks. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadi (näiteks 38x26cm) põhjale ning eelküpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

Järgmisena valmista biskviitkate, selleks vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ning lisa ettevaatlikult segades munasegusse. 

Koori ja viiluta rabarberid ning sega kokku suhkru, kaneeli ja tärklisega (ära lase rabarberisegul liiga kaua seista). Laota rabarberitükid koheselt eelküpsetatud põhjale, laota peale biskviitkate ning küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. 



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails