29. märts 2016

Taipärane kalasupp

Kui ma peaksin nüüd valima ühe supi, millest ma viimasel ajal olen sõltuvusse sattunud, siis on see seesama taipärane kalasupp. See on parajalt vürtsine ning kookosene supp, mis täidab meeldivalt kõhtu, kuid tekitamata ebameeldivat raskutunnet:)

Supp on vürtsikas - aga täpselt nii terav, kui helge käega sellesse suppi vürtsikat karripastat lisad. Minule meeldivad isegi üleliia vürtsikad toidud ning seetõttu on minu supp tihtipeale vürtsikam, kui kaassööjatele meeldib. Aga jah, valmistage see roog täpselt nii terav, kui soovite! 
Supp on gluteeni- ja laktoosivaba!


neljale

0,75 dl riisi
soola
1 sibul
2 sl ingverit, hakituna
2 sl rohelist karripastat
400 g kreemjat kookospiima
1 l köögiviljapuljongit
kimp värsket koriandrit
400 g keetmata krevette
400 g valge kala fileed
2-3 sl laimist pressitud mahla

Keeda riis soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta ja jäta ootele supi valmimise ajaks. Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, lisa ingver ja karripasta. Kuumuta hetk keskmisel kuumusel ning lisa siis juurde kookospiim, puljong ja hakitud koriander. Koori krevetid ning lõika kalafilee paraja suurusega tükkideks. Lisa need supile ning kuumuta keskmisel kuumusel 8-10 minutit ehk seni, kuni mereannid on pehmed. Lisa keedetud riis, maitsesta soola ja laimimahlaga ning serveeri koheselt. Kui supp tundub liialt paks, siis lisa pisut keevat vett.

Soovitus:
Kui kasutad keedetud krevette, siis lisa need supile alles siis, kui supi pliidilt võtad. Keedetud krevetid muutuvad vastasel juhul kiiresti kumjaks.


6 kommentaari :

  1. Nii hea ja lisaks väga ilusa väljanägemisega supp (tegin punase karripastaga, kuna rohelist polnud käepärast)! Meie pere teismeline, kes varem ei võtnud valget kala ega krevette suu sissegi, sõi ja kiitis ka. Kindlasti läheb kordamisele!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on küll hea kuulda, kui on miski toit, mis suutis last sööma meelitada:) Kusjuures, meil on peres see supp hästi tihti tegemisel. Teen küll nüüd juba nö tunde järgi, aga baasretsept on ikka seesama:)

      Kustuta
  2. Väga maitsev...see supp viis tõesti mõtted tagasi Tai reisile :)
    Tegin külmutatud kalast (poolenisi sulatasin eelnevalt) ja lisasin veidi kuivatatud sidrunheina.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh tagasiside eest! Mulle ka see retsept nii meeldib:)

      Kustuta
  3. Kuna ise sibulasõber ei ole, siis kasutasin sibula asemel hoopis brokkolit. Sobib suurepäraselt. 😍

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails