6. märts 2016

Majoneesipannkoogid (paleo)

Üldjuhul ma oma kokaraamatutes olevaid retsepte siin blogis ei jaga (kui just ei ole tegemist raamatu esmase tutvustamisega), kuid selle nädalavahetuse laupäevane hommikusöök tuletas mulle taas meelde, kui maitsvad võivad olla lihtsad majoneesipannkoogid. See retsept on tõesti imeline ning pärineb minu kokaraamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ... ehk jätkame magusalainel". Selles raamatus jagan ma lisaks magusatele küpsetistele ka rohkelt erinevate hommikusöökide retsepte, mis tuginevad paleo-toitumiseviisile. Ka need pannkoogid mahuvad julgelt just hommikusöögilauale. Pannkookide meisterdamine on lihtne ning valmivad põhimõtteliselt vaid kahest komponendist - majoneesist ja munast. Soovitan siiski majoneesi ise valmis teha, sest selle valmistamine on tegelikult ju vaid kokkusegamise vaev. Lõpptulemus on aga kordi parem (ja tervislikum ja kasulikum), kui mistahes poetoode. 

Majoneesipannkoogid jäävad hästi õhulised, kuid samas tummised. Selle olemust on raske kirjeldada, aga kui ma kunagi neid pannkooke esmakordselt tegin, siis oli positiivses mõttes väga üllatunud. Sobivad eelkõige soolakamate pannkookide asemel ning seetõttu võivad moosid ja muud magusad hoidised lisandina jääda hetkel keldririiulile. Need pannkoogid kannatavad pannil puulabidaga ümber pööramist hästi ning seetõttu võid küpsetad valmis nii pisemad lusikapannkoogid või siis suuremad pannukad, millele soovi korral saab a pisut täidist vahele pista.


1 muna praadimiseks
õli 


Majonees:
1 toasoe muna
näpuotsatäis soola
0,5 tl mett
2 tl õunaäädikat või sidrunist pressitud mahla
1 dl (oliivi)õli


Mikserda majoneesiretsepti neli esimest  komponenti omavahel segamini, seejärel,  mikserdamist jätkates, hakka tasapisi juurde lisama õli. Mikserda seni, kuni mass muutub  heledaks ja paksemaks. vajadusel maitsesta. Seejärel lisa lusikaga segades juurde muna. Kuumuta pannil pisut õli ja küpseta lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.




9 kommentaari :

  1. Oojaaa, need on mul raamatust juba katsetatud :) Mina kirjeldaksin neid hästi õrnadena ning suussulavatena. Väga mõnus alternatiiv tavapannkookidele. Mulle nii meeldib, et seal pole jahu! :)

    VastaKustuta
  2. Ragne, suur tänu nõnda hea pannkoogi retsepti eest! Olen juba mõnda aega enda jaoks sobivat nn tervislikku pannkoogi retsepti otsinud:) Need pannukad on lihtsalt imehead! Ma lisasin pannukatele pärast peale marja toormoosi, röstisin mandlilaaste ning raputasin lõpetuseks ka kaneeli. Viib lihtsalt keele alla :) Minu taigen tuli ilmselt pisut vedelapoolsem, kas sõltub ka, kui kaua tuleks mikserdada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on hea meel, kui retsept meeldis. Majoneesi valmistamisel oleneb lõpptulemusel selle paksus kindlasti mikserdamise pikkusest (samas ei ole see aeg väga pikk, kui majonees pakseneb) ning ka toasoojade komponentide kasutamisest. Kui majoneesi teha näiteks külmkapikülma munaga, siis ei paksene majonees hästi ka peale pikemat mikserdamist;)

      Kustuta
  3. Tere,

    Aga arusaamatu , et kui palju siis majoneesi lisada tuleb?:)

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. Väga maitsvad pannkoogid. Olin väga kahtlev, vaadates koostisosi. Aga sõin kõik ära ja teen kindlasti veel. 😊 Kasutasin Hellmansi majoneesi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm! Kusjuures, paljud mu tuttavad on alguses sellele retseptile viltu vaadanud. Õnneks on aga lõpptulemus arvamust muutnud:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails