See küpsetis on minu jõulukookide nimistus olnud juba väga pikka aega. Kuigi see kook sobib ideaalselt valmistamiseks sügisesel pirni hooajal, siis miskipärast olen seda küpsetist valmistanud tavaliselt ikka talvisel hooajal. Tegemist on eheda koduse purukoogiga, mille muudavad täiuslikuks täidises olev kreemjas vanillipuding, mahlased pirnid ning mandlipurukate. Valmib lihtsalt ning maitseb nii hästi. Lisaboousena ei ole see kook üleliia magus, pigem mõõdukalt paras:)
Põhi:
175 g jahu
0,5 tl kaneeli
3 sl suhkrut
75 g võid
0,5 muna
1 sl vett
175 g jahu
0,5 tl kaneeli
3 sl suhkrut
75 g võid
0,5 muna
1 sl vett
Täidis:
3 tk (300 g) küpset pirni
250 g vanillipudingut
0,5 muna
3 tk (300 g) küpset pirni
250 g vanillipudingut
0,5 muna
Mandlipuru:
75 g jahu
0,5 tl kaneeli
75 g mandlilaaste
50 g suhkrut
75 g võid
75 g jahu
0,5 tl kaneeli
75 g mandlilaaste
50 g suhkrut
75 g võid
Põhja valmistamiseks sega
kuivained omavahel. Klopu muna lahti ning lisa pool kogusest kuivainetele. Lisa
ka või ja vesi ning näpi purutaoliseks massiks. Vooderda koogivormi põhi
(Ø22cm) küpsetupaberiga ning suru tainas vormi põhja ja äärtele. Koori ja
tükelda pirnid ning pane vormi. Sega puding ja muna omavahel ning vala segu
pirnidele.
Mandlipuru jaoks sega
kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Raputa puru
koogile. Seejärel küpseta 190 kraadi juures 30-35 minutit.
Väga maitsev kook ;)
VastaKustutaSuch product as pear should be ripe enough to add it to the pie. This gives the dish some juiciness and softness. The baking becomes quite tasty.
VastaKustutaGreat info. I love all the posts, I really enjoyed, I would like more information about this, because it is very nice., Thanks for sharing. net worth
VastaKustutaVäga maitsev kook nii soojalt kui ka külmalt.
VastaKustutaMul tuli just praegu see retsept meelde. Peab vist uuesti seda tegema:)
KustutaHei, Ragne ☺
VastaKustuta26cm läbimõõduga vormi tehes, peaks korrutama kogused 1,5ga?
Või peaks olema külm?
Ja millist pudingut soovitad? ☺
Tervitus!
KustutaKogused peaks sellisel juhul korrutama 1,4ga :)
Või peaks olema külm. Pudingu kohta erilisi soovitusi ei oska anda, kuna ise olen kasutanud parasjagu seda, mis poeriiulitel saada on:)