2. jaanuar 2014

Kondenspiimamaius ehk kokku saavad marjad, jogurt ja kondenspiim

Eile õhtul rääkis mu laps oma lemmiktoitudest ning esikohtadel olid loomulikult mannavaht ja kissell kohupiimaga...nii nagu lasteaias tehakse:) Niisiis mõtlesin, et püüan veidi oma võimeid näidata ning keetsin täna hommikul kuuma mustikakisselli koos kohupiima-vahukooreseguga. Sel ajal, kui ma sügavkülmas sobivat mustikakarpi otsisin, tuli mulle meelde, et olen jätnud tegemata ühe postituse. Pole küll otseselt retsept, aga siiski üks hea magustoit juhul, kui külmkapis juhtub üle olema (kui see muidugi võimalik on) pisut kondenspiima. Minu jaoks on Kreeka jogurt üks eelmise aasta suurimaid lemmikuid, mis sobib hästi hommikuks, kuid täidab ka sobivate lisanditega magustoidu eesmärki. Võin öelda, et kreemjas Kreeka jogurt ning kondenspiim sobivad imehästi kokku. Viimast võib lisada vastavalt maitsele, kuni soovitud magusatase on saavutatud.. Nojah, tegelikult kehtib siinkohal kuldreegel – kondenspiima ei ole kunagi liiast:)

Ja loomulikult soovin ma kõigile maitserikast uut aastat. Eelmine aasta oli kiire ja tegemisi täis ning ega seegi aasta vähem aktiivsem tule, kuid luban, et postitan siia oma lemmikretsepte veidi tihedamini, kui eelmisel aastal:)



kolmele

külmutatuid marju (maasikaid, mustikaid või vaarikaid)
1 tops /360g) Kreeka jogurtit
suhkruga kondenspiima
0,5 tl riivitud muskaatpähklit

Lase marjadel toatemperatuuril veidi sulada ning seejärel pane peatäis marju kolme klaasi. Jaota klaasidesse jogurt. Seejärel nirista peale kondenspiim (2-4 tl klaasi kohta) ning raputa peale näpuotsatäis muskaatpähklit. Paku kohe.

3 kommentaari :

  1. head uut! mind õpetatakse kodus keetma makaroni-liha suppi "nagu lasteaias";) aga mannavahtu polegi ammu teinud...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. oi, mulle on see ka tuttav soov:)

      ...kõige tipuks peab mannavaht muidugi veel õiget värvi olema:)

      Kustuta
  2. Mu lapsed väidavad, et pole paremat koolisöökla valgest kastmest ja ükskõik, kui palju ma ei pingutaks, samasugune ja "õige" see kaste mul ei tule nende meelest :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails