17. oktoober 2013

Õuna-hapukoorekook šokolaadikreemiga

Olin just nädalake Eestist eemal sooja päikese käes ning kuidagi harjumatu on taas kohaneda jahedate temperatuuridega. On näha, et sarnaselt kestvatele sügistele ilmadele on ka õunu veel rohkelt. Niisiis on aeg viimased õunakoogid ahju pista ning tasapisi talvele vastu astuda - ega need piparkoogihõngulised koogidki enam nii kättesaamatud ei ole.


Järgnevalt on tegemist maitsva ja veidi uhkema koogikesega, mille vahelt ning pealt leiab rohkelt šokolaadikreemi. Koogi poolitamisega on küll veidi pusimist, kuid lõpptulemus on seda väärt. Kui soovid võid koogi valmistada ka ilma šokolaadikreemita ning nii on lõpptulemuseks üks kodune õuna-mannakook. Kui selle viimase kasuks otsustate, siis vähendage küpsetamisaega ca 10 min võrra.



Põhi:
125 g soolapähkleid
250 g digestive küpsiseid
3 sl hapukoort


Täidis:
400 g õunu
kaneeli
3 muna
700 g hapukoort
2 dl mannat
2,5 dl suhkrut


Šokolaadikreem:
150 g toorjuustu, toasooja
1 pk (370g) Kreeka jogurtit
100 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi


Mikserda pähklid (maapähkli)võiks. Lisa küpsised ning mikserda peeneks puruks. Seejärel lisa hapukoor ning sega ühtlaseks massiks. Suru ¾ küpsisemassist küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi (24cm) põhjale. 

Koori, puhasta ja tükelda õunad väikesteks tükkideks ning aseta vormi, raputa neile peale kaneeli. Seejärel sega ülejäänud täidise ained omavahel korralikult kokku, lisa segades juurde ka ülejäänud ¼ küpsisepurust. Vala segu vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 min. Seejärel lase koogil korralikult jahtuda. Lase lõplikult taheneda külmkapis.

Sega toorjuust lahti ning lisa jogurt ning sega ühtlaseks. Sulata šokolaadid vesivannil ning sega toorjuustusegu hulka. Lõika jahtunud kook ettevaatlikult pooleks ning kata poole koguse šokolaadikreemiga. Tõsta pealmine koogipool peale ning kata šokolaadiseguga koogi pealne ning ääred. Lase külmkapis taheneda üleöö.




5 kommentaari :

  1. Millega kreeka jogurti asendada võiks? Meil siin maapoes nii peeneid tooteid ei ole :D.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle meeldib, et Kreeka jogurtiga tehes jääb kreemile selline meeldiv hapukas maitse juurde. Seda võib aga asendada ka maitsestamata jogurti või siis hapukoorega.

      Kustuta
  2. Täitsa maitsev kook.
    Järgmisel korral lõikaksin õunad eriti pisikesteks tükkideks, on mugavam kooki pooleks lõigata ja süüa. Kreemi tegin tumedast ja valgest šokolaadist, toorjuustust ja kohvikoorest.

    VastaKustuta
  3. Tere, soovin küsida, kas lahja hapukoor (10% rasvasisaldusega) sobiks selle retsepti puhul ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kardan, et lahjem hapukoor on üleliia vedel. Pigem ei soovitaks, aga kui on siiski soov, siis ehk lisada seda vähem, et tainas liiga vedelaks ei lähe!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails