29. märts 2013

Pashakook ehk täpsemalt kohupiima-kondenspiimakook


See kook üllatas mind ausalt öeldes väga positiivses mõttes. Esiteks on see kook järjekordne mugav sega-kokku-kook ning teiseks pn selle maitse lõpmata hea. Lihtne ja puhas - ei midagi üleliia ega ka miskit puudu.  Igati kohupiimane, veidi tummine kook, mille seest leiad süües pähkleid ja rosinaid.

Kindlasti pange koogile peale peeneks hakitud kiivitükke, need sobivad selle kohupiimakoogiga väga värskendavalt.


Põhi:
1 pk Kalevi Dops küpsiseid
1 sl võid
75 g müslit


Täidis:
150 g rosina-pähklisegu (kasutasin tudengieinet)
900 g kohupiimapastat
3 sl jahu
3 muna
300 g kondenspiima
2 sl mett

Purusta küpsised köögikombainiga. Lisa segades juurde müsli ja pannil sulatatud või. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise (23x23cm) või ümmarguse (24-26cm) vormi põhjale.

Mikserda pähkli-rosinasegu peeneks ning sega kokku ülejäänud ainetega. Vala täidis vormi. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit ehk seni kuni kook hästi õrnalt keskelt võbeleb. Serveeri koos peeneks hakitud kiiviga

Soovitus:
  • Retseptis on kasutatud Kalevi Dops- küpsiseid ja müslit, kuid võid kasutada koogipõhjana ka ainult kaeraküpsiseid või šokolaadiküpsiseid. Sellisel juhul kasuta ca 300 g küpsiseid ning 100 g võid)

7 kommentaari :

  1. Eile nägin selle koogi pilti Su instragamis ja see võlus mind kohe. Kiivi mõjub koogi peal kevadeootuses nii värskendavalt :) Ja veel - kus on mängus kondenspiim, seal on minu poolehoid võidetud :) Kauneid pühi, armas Ragne :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sullegi ilusaid pühi:)

      Eks mul ole selle kondenspiimaga sama lugu. Ja kui kappi juba kondenspiim ostetud, siis kipub see juba alguses tüli norima.. aga alati jään mina peale:)

      Kustuta
  2. Kas müslit saab asendada ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui kasutada Dops-küpsiseid, siis võib müsli asendada sama koguse küpsistega.

      Kui aga kasutada lihtsalt tavalisi küpsiseid või kaeraküpsiseid, siis müslit lisada ei ole vaja - põhjaks lihtsalt 300 g küpsiseid ja 100 g võid.

      Kustuta
  3. Tere!
    Kas see kook tuleb midagi selle koogi sarnast?http://kokkama.blogspot.com/2010/03/kodune-kohupiima-kondenspiimakook.html

    Seda kodust kohupiimakooki ma tegin. Lootsin et kook jääb pehmem, aga peale põhja küpses korralikult ka sisu läbi, et kuidagi kõva jäi selline.
    Selles retseptis aga kirjas, et kergelt peab võbelema? ei saa hästi aru, äkki seletaksite täpsemalt? :D

    VastaKustuta
  4. See kohupiima-kondenspiimakook jääb lõpptulemusena rohkem kohupiimasem ja õhulisem. Lingilt leitav kook aga pigem kreemjam.

    See kook peab jääma keskelt võbelema kui ahjust tuleb ehk siis täpsemalt ei tohi koogi keskosa täiesti tahkeks küpseda, vaid pigem keskelt kergelt pehmeks jääma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan!
      Proovin millalgi kindlasti järele :)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails