5. detsember 2012

10 võileivaretsepti, mis teevad tuju rõõmsaks

Kui suured võileibade armastajad Teie olete? Minul on võileibadega jälle omamoodi suhe. Kui mul on ahjust tulnud värske leib või sai, siis PEAB mul olema peale määrimiseks taluvõid ning veidike meresoola - rohkem pole vaja. Küll aga, kui kõht näitab tühjenemise märke, siis on vahest hea ehitada valmis mõni toitev (mis peab olema ka mahlane) võileib, mis kergema lõunasöögi või õhtuse kehakinnituse eest. Niisiis 10 lihtsat ja maitsvat retsepti - pole üldsegi mitte keeruline valmis meisterdada:)

Kümme võileivaretsepti valmisid Leiburi uute röstkuklite jaoks. Needsamad 10 retsepti on leitavad Selverites uute röstkuklite jaoks valminud retseptivihikutest (täpsemalt on leitavad sealt, kus saab ka Selveri retseptilehti). Võib aga ka piiluda internetis uute toodete jaoks valminud erilehele

Selleks, et veidike isu tekitada, siis alljärgnevalt 2 mõnusat ja ülimalt kiirelt valmivat võileivaretsepti. Kõik kööki:)


Klubivõileivad suitsukana ja kõige muu hääga

Üks õige klubivõileib peab koosneba nii mitmest komponentidest, nagu külmkapis parasjagu olemas on. Mida rohkem, seda uhkem. Retseptis olevat hapukapsast kartma ei pea, sest see lisab lõppmaitsele viisakat mahlasust.

neljale

4 röstkuklit
majoneesi
salatilehti
16 salaamiviilu
4 sl hapukapsast
150 g mozzarellat
125 g suitsukanliha
pipart

Määri kuklite lõikepindadele majonees ning kata salatilehtedega. Aseta alumistele kuklipooltele salaamiviilud (1 kuklipool = 4 salaamiviilu). Seejärel laota peale hapukapsas. Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks ning laota need hapukapsale. Raputa peale veidi pipart ning kata siis suitsusingiga. Aseta peale ülemised kuklipooled. 

PS! Soovi korral paku neid kahe-ampsu võileivana, nagu pildil. Torka võileivast läbi 4 grill-/võileivatikku ning lõika siis võileib neljaks viiluks.



Pestoga juustusaiad
Selle retsepti puhul kehtib kohe kindlasti ütlus - less is more. Vähestest komponentidest võib valmistada miskit eriti lihtsat ja mugavat. Need ahjusoojad krõbedad saiad sobivad niisama maiustamiseks või õhtuseks näksimiseks. 

neljale

4 röstkuklit
oliiviõli
pestot
150 g riivitud juustu

Poolita kuklid ning laota need lõikepinnad allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, Piserda kuklitele peale oliiviõli ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures seni kuni need on pealt kuldsed (ca 7-10minutit).
Seejärel määri küpsenud kuklite lõikepindadele endale sobivas koguses pestot. Raputa peale enamus riivjuustust (jättes veidi hiljem peale raputamiseks). Seejärel pane saiad veel ahju küpsema, kuni juust on sulanud ja hakkab kergelt mullitama. Võta ahjust, raputa peale varasemalt kõrvale jäänud riivjuustust ning serveeri.


2 kommentaari :

  1. Ooooh.. võileivad on mu lemmikud! Lisaks ka enda lemmikvõiku retseptikese.

    leib, hummus, röstitud kana, grillitud marineeritud paprika- hakitud, peeneks hakitud marineeritud jalapeno.

    Muah!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siin õhtusel tunnil hakkab kõht nüüd selle peale täiesti korisema:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails