17. oktoober 2012

Minikaraskid õuna, kardemoni ja apelsinisiirupiga


Kui oled lihtsalt uskumatu kardemoni austaja, siis võiks seda igasse toitu kasvõi veidikene sisse sutsata. Nii nagu on mul lood kardemoniga, on mul täpselt samasugune austus maapähklivõi vastu. Üldjuhul tõttavadki esimesena pähe retseptid, mis sisaldavad maapähklivõid või siis kardemoni (kahju, et need kokku ei sobi:)). 

Pole kahtlustki, et kardemon ja õun on täielikult kokku käivad maitsed - üks täiustab teist ja teine rikastab esimest. Niisiis, kui ma ühele ajakirjale suve lõpul, siis kui alles esimesed õunad puude otsas valmis said, neid muffineid suvilas küpsetasin, pidin ma teise laari kohe veel tegema. Väljanägemiselt on need ideealsed kodumuffinid - õunatükkide tõttu pisut lopergused ning mitte aukartust äratavalt suured. Täpselt sellised mida kiiruga kodus valmistada saab. Maitselt mahlased ning väga maitsvad karaskit meenutavad muffinihakatised. Jah, tänu odrajahule on need justkui minikaraskid. Ja kes suudaks ei öelda muffinite peale valmistatud apelsiniglasuurist, mis teeb maitse veelgi mahlasemaks?!?! 

Kas koduõunu veel puu otsas (või all) leidub? Kui miskit leiate, siis proovige neid muffineid kindlasti.


ca 16-20 muffinit
2 dl suhkrut
2 muna
100 g võid, sulatatuna
1 dl piima
2 dl nisujahu

2 dl odrajahu
0,75 tl soodat
näpuotsatäis soola

2 tl kardemoni
1 apelsini riivitud koor

350 g õunatükke

Apelsinisiirup:
0,5 apelsinist pressitud mahla
25 g tuhksuhkrut

Vahusta heledaks vahuks suhkur ja munad, Seejärel lisa vahustades juurde sulatatud või ja piim. Sega omavahel kuivained ning lisa vahustades tainale. Kõige lõpuks lisa segades juurde riivitud apelsinikoor ja õunatükid. Täida tainaga ¾ ulatuses muffinivormid ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20- 25 minutit.

Siirupi valmistamiseks sega omavahel apelsinimahl ja tuhksuhkur. Kasta jahtunud muffinite pealmised osad siirupisse, lase veidi siesta ning serveeri.

4 kommentaari :

  1. Tänu Sulle avastasin ma odrajahu, see sobib nii hästi pea igale poole, nt mooniküpsistesse ja pannkoogitaignasse passib ideaalselt osaliselt nisujahu asendama :) Edaspidi katsetan kindlasti veel mitmeski kohas.
    Ja muidugi lihtsamast lihtsam on odrajahupuder. Sellega oli veel selline lugu, et kunagi kuskil kohvikus putru süües pakuti seda ja ma ei taibanud kohe küsida, et mis pudruga tegu (menüüs kirjas lihtsalt hommikupuder), hiljem, võiks öelda isegi aastaid, mõtlesin, et mis puder see küll selline oli, sest maitses nii hea :) Ja nüüd, nädal tagasi pühapäevahommikul odrajahust putru tehes oli äratundmisrõõm suur :)

    VastaKustuta
  2. Odrajahu on jah selline kaval tooraine, millega saab edukalt nisujahu kasutada. Odrajahupuder on igati hää. Kusjuures, kas rukkijahupudru oled proovinud? Valmista samamoodi nagu odrajahuputru. Minule maitseb;)

    VastaKustuta
  3. Mõnusad muffinid tulid, apelsinimaitse andis palju juurde!

    Annika

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails