2. juuli 2012

Küüslauguga võis praetud oad parmesaniga

Turg on viimased päevad olnud mu hommikute esimeseks külastamiskohaks. Esmalt ostan juba ühelt tuttavaks saanud tädilt paar maitsvat hapukurki ning siis vaatan juba tasapisi läbi kõik ülejäänud turuletid. Kõike on saada ning seetõttu tiirlevad koheselt peas erinevad lõunasöögiideed. Enamasti on need lihtsad ja kiired ehk siis hooajaliselt traditsioonilised - värsked kartulid koos või ja kodujuustu-hapukurgi salatiga, praetud kukeseened (otseloomulikult ikka värskete kartulitega) või siis salat turul pakutavatest värsketest toorainetest. Sirmikuid kahjuks veel pole näha, aga kui pärnakatest keegi neid turul märkab, siis julgelt võib teada anda:)

Küüslauguga võis praetud oad on suviti aga vist küll üks mu lemmikumaid toite (nagu ka teised suvised hooajalised toidud:)). Praetud oad lihtsalt on maitsvad, pealegi kulub nende valmistamisele väga vähe aega. Head on need lõunasöögi ajal maiustamiseks lihtsalt niisama ilma täiendava liharoata. Kastet pole ka vaja, sest oliiviõli ja veidike palsamiäädikat teevad siinkohal omalt poolt head tööd. 

ühele-kahele (tegelikult söön ma selle koguse üksi ära:))

300 g aedube
2 sl võid
1 küüslauguküüs
meresoola, värskelt jahvatatud pipart
värsket pune
ca 1-2 tl palsamiäädikat
ca 3 tl oliiviõli
parmesani


Lõika ubadel ära varreotsad. Seejärel keeda neid soolaga maitsestatud (vesi peab olema umbes merevee soolasusega) vees 5-6 min. Seejärel nõruta.

Sulata või pannil, lisa viilutatud küüsluguküüs. Pane pannile aedoad ning pruunista neid seal paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga, sega sisse peeneks hakitud punelehti. Aseta oad taldrikule, piserda peale palsamiäädikat ning oliiviõli. Riivi peale parmesani (nii palju kui ise soovid). Peale võib raputada veel veidi pipart ning siis asu sööma

6 kommentaari :

  1. Need oad on ka minu ühed lemmikud :)
    Kus kohast ma sellist väikest riivi võin leida?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea lihtne toit, milles ebaünnestuda ei saa:)

      See riiv pärineb Soome köögitarvikute poest Chez Marius. Olen sellist riivi ka Eesti poodides näinud, kuid mitte ei tule hetkel meelde kuskohas.

      Kustuta
  2. millise mere vett on muidu silmas peetud?

    VastaKustuta
  3. Lugupeetud anonüümne,

    Eks seal Saarmemaa kandis see õige soolasusega vesi ikka ole. Tuleb ära proovida ning siis alles saab õiget pastat tegema hakata.

    :)

    VastaKustuta
  4. Väga hea kerge eine. Aitäh maitsva retsepti eest!

    VastaKustuta
  5. Tore, kui retsept sobis. Kerged ja lihtsasti valmivad toidud on suve eelis, eks:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails