14. mai 2011

Kokku saavad pirn ja rabarber traditsioonilises biskviitkattega koogis

Minu rabarberikoogiaeg ei ole õige ilma selle traditsioonilise biskviitkattega koogita. Paar päeva tagasi seisin turul lahtise kaalušokolaadi sooviga ostujärjekorras ning koogiriiulitelt hakkasid tahes-tahtmata silma puudersuhkruga ülepuistatud rabarberikoogid - ikka see vana hea klassikaline koogike. Isust võitu ei saanud ning kodus võtsin ette ühe samalaadse koogivalmistamise. Retsept sarnaneb tegelikult minu varasemale retseptile, ainult, et sellest koogist tuleb rohkem ja suurem kogus, mis on ju hea?!
Nagu ikka on midagi küpsetamisel puudu, kord on kohupiimakoogi tegemisel liiga vähe kohupiima, kord jälle jääb leivatainasse olemasolevast rukkijahukogusest liiga väheks. Seekord oli siis rabarberite hulk napp. Minu uskumuste koguselt peab aga täidist koogis olema pigem rohkem kui vähem, nii et pikemalt mõtlemata rändasid rabarberitele kooki juurde pirnid. Rabarberite hapusust ja küpsete pirnide magusust arvestades, olid need kaks kooki ideaalselt loodud. Lihtne mõnus kook, kus kaneeliga koonerdada ei tohi.

3 dl jahu
2 sl suhkrut
näpuotsatäis soola

125 g võid

1 sl vett


Täidis:

ca 400 g rabarbereid
3-4 pirni

5-6 sl suhkrut

kaneeli


Kate:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit


Põhja jaoks sega kuivained omavahel, näpi hulka või, lisa vesi ning mudi tainas sõmeraks. Raputa küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24cmx36cm). Suru kergelt jahuste kätega tainale. Küpseta põhja 200 kraadi juures ca 10 minutit.

Koori ja tükelda rabarberid ning pirnid ja sega kokku suhkru ja kaneeliga. Aseta eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 10-12 minutit.


Katte jaoks klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Laota küpsetatud rabarberisegu peale ning pane veel ahju küpsema ca 10-15 minutiks ehk seniks kuni kate on pealt kuldpruun.

3 kommentaari :

  1. Mina küpsetasin nädal tagasi sinu "eelmise retseptiga" rabarberikooki. No küll oli maitsev. Ja just vötsin ahjust välja nöukaaegse kohupiima koogi.mmm

    VastaKustuta
  2. ...kusjuures, see nõukaaegne kohupiimkook on saanud meie peres iga-pühapäevaseks koogiks:)

    VastaKustuta
  3. Mul läksid lisaks pirnudele ja rabarberile ka õunad sisse ning põhjale lisasin ka täisterajahu...täna enam eilset kooki pole.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails